Alkonyat

J. R. R. TOLKIEN: A HOBBIT

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 311

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Ha megmozgatják a fantáziádat az oda és vissza történő utazások, amelyek kivezetnek a kényelmes nyugati világból, a Vadon szegélyén túlra, és érdekel egy egyszerű (némi bölcsességgel, némi bátorsággal és jelentős szerencsével megáldott) hős, akkor ez a könyv tetszeni fog, mivel épp egy ilyen út és utazó leírása található benne. A történet a Tündérország kora és az emberek uralma közti réges-régi időkben játszódik, mikor még állott a híres Bakacsinerdő, és a hegyek veszéllyel voltak tele. Az egyszerű kalandozó útját követve útközben megtudhatsz (ahogy ő is megtudott) – ha még nem ismernéd mindezeket a dolgokat – egyet s mást a trollokról, koboldokról, törpökről és tündékről, s bepillantást nyerhetsz egy elhanyagolt, de lényeges időszak történelmébe és eseményeibe. Mert Zsákos Bilbó úr számos jelentős személynél járt; beszélt a sárkánnyal, a hatalmas Smauggal; és akaratán kívül jelen volt az Öt Sereg Csatájánál. Ez annál is inkább figyelemre méltó, mivel ő egy hobbit. A hobbitok fölött a történelem és a legendák mind ez idáig átsiklottak, talán mert rendszerint többre tartják a kényelmet, mint az izgalmakat. Ez a személyes visszaemlékezések alapján készült beszámoló, amely Zsákos úr egyébként csendes életének egy izgalmas évét írja le, azonban képet adhat erről a becses népről, akik (úgy mondják) manapság megfogyatkoztak. Mert nem szeretik a zajt.

A könyv már foglalt!

Félvér Hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon jó volt olvasni, mert izgalmas volt. Az elején még annyira nem volt izgalmas, de utána elindult a történet. Érdekes volt nagyon az egész történet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert akkor lakhatnék Középföldén. Nem lennék főhős, mert akkor alacsony lennék :D. Nem lennék még főhős, mert akkor meg kéne küzdenem a sárkánnyal.
Annak ajánlom, aki...
Ajánlom annak, aki szereti a kaland regényeket. Érdemes elolvasnia annak, aki szereti az izgalmas történeteket. Tulajdonképpen mindenkinek ajánlom.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem szereti az izgalmas regényeket. Annak se ajánlom, aki nem szereti a természetfeletti lényekkel teli történeteket. Nem ajánlom, ha nem szereti a mozgalmas történeteket.

Félvér Hercegnők / kreatív feladatok