13-as körzet

JANIKOVSZKY ÉVA: SZALMALáNG

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 224

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

E könyv főhőse, a derék, vidám Palócz Vera olyan, mint a többi hasonlókorú társa. Bizony, neki is hevesebben dobok a szíve, ha alkalma van személyes megismerni egy divatos színészt vagy karmestert. Aztán, ha egy szívélyes mosolyt, vagy komoly szót kap tőlük, máris szerelemről ábrándozik… Palócz Veránál az ábrándozásnak az a vége, hogy levelet ír. Csakhogy a levélnek különös sorsa lesz – hogy mi, azt a regényből tudja meg az olvasó.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ez egy mindennapi történet volt egy tizenhat éves lányról. Legjobb barátnője elutazik és nem tud kivel beszélgetni gondjairól. Beleszeret egy karmesterbe,ám ő is elutazik,így írnia kell neki. A levél rossz helyre ment,egy férfinak,akit ugyan úgy hívtak. A férfi barátnői viccből válaszolnak a levélre,így Vera teljesen összezavarodik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős,mert a barátnője elhagyja,mikor nagy szükség lenne rá. A karmester nem szerelmes belé és Vera ezért sírva végigfut a főtéren mindenki szeme láttára. A másik férfi elnézést kér tőle és ír neki egy szép levelet. Verát később kizárják egy egyesületből,de sikerül visszalépnie. Egyik barátnője meg miatta tűnt el,és a rendőrök keresték.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom,aki már nyolc éves van,de még nem tizennyolc. Inkább lánynak ajánlom,mert ez a könyv a szerelemről szól,amit Vera csak későn talál meg. Barátság is van benne,mert a lány egy régi ellenségével jóban lesz. Vera anyukája kint volt külföldön,de később visszajött lányához. Az olvassa el,aki a mai könyveket szereti,tele szerelmes részekkel.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el,aki még kicsi,mert még nem értheti a történet lényegét. Aki nem szereti a szerelemmel teli könyveket,melyben nincs erőszakról szó. Aki inkább a varázslatos,tündérekről,manókról... szóló könyveket kölcsönzi ki. Aki inkább a vicces történetet szereti,mert ez a könyv a magányról és szomorúságról is szól. Aki nem nagyon ért a zenéhez,mert Vera nagyon szeret színházba járni és zongorázni.