Játékszabály

A játék leírása:

Az Olvasók Diadala egy kreatív olvasóvetélkedő 12-16 évesek számára. A keretjáték Suzanne Collins: Az éhezők viadala c. könyv egyes elemeire épül. A játék során a 3 fős csapatok egy 12 körzetből álló könyves túrát járnak be Gödöllőn és környékén 5 hónap alatt.

Minden körzetben okostelefon segítségével letölthetnek egy könyvlistát. (Okostelefonnal és mobil internettel nem rendelkező csapatok is végig tudják csinálni a vetélkedőt.) A listából kiválasztják a nekik legjobban tetsző könyvet, azt elolvassák, majd a könyvet előre megadott szempontok szerint egy élménylapon a honlapon keresztül értékelik.

3 bejárt körzet és 3 elolvasott könyv után az egyik könyvhöz a csapatoknak egy kreatív feladatot kell teljesíteni:

- Divatfotó készítése a 3 elolvasott könyv tetszés szerinti egyik szereplőjéről (öltözzetek be valamelyik szereplőnek és készítsetek róla fotót!).

- Sms-ben összefoglalni az egyik regény tartalmát (max. 140 karakter).

- Facebook profil készítése valamelyik regény szereplőjének.

- Videó készítése a körzet felkereséséről és a könyvlista megtalálásáról.

A körzeteket tetszés szerinti sorrendben járhatják be a csoportok, csak egyetlen megkötés van: egy hónap alatt 3 körzetet be kell járni és 3 könyvet el kell olvasni a csapatnak. Minden körzetben más és más műfajú könyvek várják a Diadal résztvevőit. (Sokféle, igényes és izgalmas olvasnivalóval fogtok találkozni. Jelszó: Csak semmi kötelező!) Aki előbb ér egy körzetbe el, több könyvből válogathat. Ha egy csapat lefoglal magának egy könyvet olvasásra, azt másik csapat már nem választhatja! Ezért is legyetek gyorsak!

Tehát összesen egy csapat a Diadal során 12 könyvet kell, hogy  elolvasson és minimum 4 kreatív feladatot megoldjon.

 

A játék célja:

12 könyv elolvasása 5 hónap alatt, zsetonok gyűjtésea könyvek értékelése és kreatív feladatok megoldása. 3 körzetet egy hónap alatt kell bejárni. Minden elolvasott könyv kitöltött élménylapja és a kreatív feladat után zsetont kap a csapat. Ha több kreatív feladatot old meg 3 körzet bejárása után, bónusz zsetont kap. A csapatok a játék állását nyomon követhetik a könyvtár honlapján.

A Diadal honlapjára kikerülnek az elolvasott könyvek értékelései, így a játékban nem résztvevők számára is hasznos lesz a későbbiekben. A legtöbb zsetont gyűjtő csapatok értékes nyereményben részesülnek a játék végén.

 

 

A játék indulása:
A Nyitódiadal Napján egy izgalmas program keretében felkészítjük a játékosokat a vetélkedőre.

Lesz stílustanácsadás, smink és divat bemutató, fodrász, edzés, cosplay, és az utolsó vacsorán természetesen sort kerítünk a nagy Sorsolásra a Bőségszaruból.

 

A játék vége:

A csapat számára akkor ér véget a játék, ha mind a 12 körzetet végigjárta, kitöltött 12 élménylapot az olvasott könyvekről és 4 kreatív feladatot megoldott. Ekkor lehetősége van eljutni a 13-as körzetbe, ahol a szabadság vár rá.

 A 13-as körzet a Könyvtár, ahonnan tetszés szerint választhat még a csapat olvasnivalót a játék végéig. Az elolvasott könyveket ugyanúgy értékelnie kell élménylapon, amiért zseton jár, de kreatív feladatot itt már nem kell megoldani. 

Okostelefonnal és mobil internettel nem rendelkező csapatok is végig tudják csinálni a vetélkedőt.

 

Mi a teendő, ha a csapat nem készül el időben az élménylappal vagy kreatív feladattal?

Ha határidő után, de elvégzi a feladatot, akkor kevesebb zsetont kap, folytathatja a játékot és lehetősége van arra, hogy plusz zsetont szerezzen a következő körzetekben.

 

Nyeremények: 

- e-book olvasó

- mozibérlet

- kalandpark belépő

- értékes könyvcsomag

...és még több jutalom vár rátok.

 

Jelentkezés:

3 fős csapatokat várunk, 12-16 éves diákokból. A játék izgalmasabb, ha legalább egy valaki rendelkezik okostelefonnal a csapatból és mobil internettel, de ez nem feltétele a részvételnek, enélkül is jelentkezhetsz!

Jelentkezz a csapatnévvel és a csapatról készült fotóval a könyvtár honlapján, vagy személyesen a gyerekkönyvtárban.

Jelentkezés feltétele: érvényes olvasójegy 

Jelentkezési határidő: 2015. április 1.