Pontozás

A diadal során minden csapatnak zsetonokat kell gyűjtenie. Az elolvasott könyvek és feltöltött élménylapok után lehet szerezni zsetont, illetve a kreatív feladatok elkészítésével. Figyelem! Az idő számít! Határidő után elkészült feladat kevesebb zsetont ér! Aki szorgalmas, az viszont plussz zsetont is szerezhet!

Kezdő zseton:

A bőségszaruból sorsolás után kapott zseton (szerencsétől függően): 1-2-3 zseton

maximum szerezhető: 3 zseton

ÉLMÉNYLAP UTÁN JÁRÓ ZSETON:

Minden elolvasott könyvet a csapat egy élménylapon értékel. Az  élménylapot a honlapon, a lefoglalt könyv alatt találjátok, ennek kitöltéséért jár egy-egy zseton. Három, tetszés szerinti körzetet kell bejárni és három könyvet kell elolvasni egy hónap alatt. Határidőn túl teljesített feladatért fele annyi zseton jár csak, de a csapat folytathatja a játékot. 

Május 12. – első 3 körzet, 3 könyv: élménylaponként 3 zseton

Június 12. – második 3 körzet, 3 könyv: élménylaponként 3 zseton

Július 12. – harmadik 3 körzet, 3 könyv: élménylaponként 3 zseton

Szeptember 12. – utolsó 3 körzet, 3 könyv: élménylaponként 3 zseton

maximum szerezhető: 36 zseton

Határidő után feltöltött élménylap: élménylaponként 1,5 zseton

 

KREATÍV FELADAT UTÁN JÁRÓ ZSETON:

3 körzet, 3 elolvasott könyv után egy kreatív feladatot kell teljesítenie a csapatnak. Minél többet oldotok meg, annyiszor 3  zsetont kaptok. Itt is határidők vannak, ugyanaz, mint az élménylapnál. A diadal során tehát összesen 4 feladatot kell egy csapatnak teljesítenie. (4 féle kreatív feladat van, minden típusból legalább egyet)

Május 12. – első feladat: 3 zseton

Június 12. – második feladat: 3 zseton

Július 12. – harmadik feladat: 3 zseton

Szeptember 12. – negyedik feladat: 3 zseton

szerezhető: 12 zseton

Határidő után teljesített kreatív feladat: feladatonként 1,5 zseton

Bónusz zseton:

Minden csapatnak lehetősége van arra, hogy plusz zsetonokat szerezzen a diadal során. Menet közben készíthet több kreatív feladatot is, ha maradt még elég ideje. Ezek fajtája tetszés szerint választható a megadott négyből. Ezen kívül a szeptember 12-ei határidő után, ha minden feladatot teljesített, eljuthat a 13. körzetbe, a Könyvtárba, ahonnan tetszés szerint választhat magának könyvet. Az ezek után feltöltött élménylapok szintén zsetont érnek. (Kreatív feladatot már nem kell megoldani.)

Plusz kreatív feladat után: feladatonként 3 zseton

Plusz feltöltött élménylap után: élménylaponként 3 zseton