Első bevetés

JOHN GRISHAM: THEODORE BOONE, A KöLYöKüGYVéD

Kiadó: Geopen
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 199

Egy tökéletes gyilkosság. Egy arctalan tanú. Csak a kamasz ügyvédzseni tudja a teljes igazságot: Ő THEODORE BOONE. Theodore Boone még csak tizenhárom éves, de már kész ügyvéd. Iskolatársai, barátai szívesen kérnek tőle jogi tanácsot, és a fiú olyan alaposan ismeri a törvényeket, a jog világát, hogy mindig remek megoldást talál. Ha teheti, minden szabad percét a tárgyalóteremben tölti. Így aztán nem csoda, hogy egy bonyolult gyilkossági ügybe is belekeveredik. Mire észbe kap, már nyakig benne van a nyomozásban: rejtélyes tanúra bukkan, döntő fontosságú információt kap, és egyre biztosabb abban, hogy a tárgyalás menete rossz irányba halad… Vajon mit tehet a vérfagyasztó ügyben? Kiderülhet-e az igazság? Megőrizheti-e inkognitóját vagy egy hidegvérű gyilkos bosszúja vár rá?

A könyv már foglalt!

Éjfürt / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Leírta a főszereplő minden napjainak több részletét egyetlen napnyi cselekmény alatt. Hamar megismerhettük őt is és a környezetét, de nem zúdult ránk egyszerre túl sok információ így fel lehetett dolgozni. Igaz, igen sokáig nem tudtam eldönteni hogy a cselekmény most Amerikában játszódik-e vagy Németországban (sőt, még most sem vagyok biztos benne...) általánosságban véve azért egészen korrekt és pontos volt az író. Részletesen megismerhettük egy tárgyalás menetét, ami önmagában is izgalmas, sőt
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mivel a családjával való viszony kiegyensúlyozottnak tűnik, vannak jó barátai és tanárai is, tehát az élete alapból nagyon szimpatikus. Érdekes lehet állandóan a jog világában sürögni-forogni, a bírókat és jogászokat személyesen ismerni. Igaz, olykor nehéz helyzetbe kerül amit nem irigylek Theodore-tól (meg hát azért fiú is mellesleg) de összességében véve szívesen a helyébe kerülnék.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a kalandokat, izgalmakat és érdekli a jog világa. Az is élvezné a történetet, aki rajong a krimikért és a thrillerért, annak bármilyen formájában. Valamint aki 12-15 éves kor körül mozog, mivel a főszereplő helyzetébe ő könnyen bele tudná érezni magát.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom annak, akinél a thriller csakis nagyon véres, sötét és ijesztő lehet, mivel ez nem annyira az. Annak sem ajánlom, aki nagyon szeret mindent az első pillanatban megtudni, mivel a helyszín kétessége nagyon-nagyon is zavaró tényező tudott lenni. Utolsó sorban pedig annak javallom elkerülésre, aki az idősebb szereplőket és az ízig-vérig romantikus történeteket kedveli.