13-as körzet

JOHN MINAHAN: JEREMY

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1991
Oldalszám: 102

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A Jeremy – újabb love story; alig egy hónap krónikája. Egy szeszélyes októberi napon Jeremyt, a tehetséges csellistát, a New York-i Negyvenhatodik utcai Művészképző másodéves tanulóját krétáért küldik. Krétát ugyan nem talál, de helyette az egyik teremben hatalmas tükör előtt megpillant egy lányt. A fekete dresszben táncoló, dús barna hajú, ragyogó szemű ismeretlent Susan Rollinsnak hívják, táncosnőnek készül, s éppen vizsgára gyakorol a korlátnál, Jeremy szeretné megszólítani, de nem tudja, hogyan kell, csúnyának és esetlennek érzi magát, néhány elhadart szónál több nem jön ki a torkán. Két hét múlva, sikeres szólóhangversenye után azonban legyűri félelmét, és megismerkedik a lánnyal. Ettől kezdve megváltozik minden, felgyorsulnak az események. Két csetlő-botló, görcsökkel és félelmekkel, de tiszta vágyakkal teli, szeretetre éhes kamasz egymásra találásáról szól ez a történet. A hirtelen fellobbanó szerelem – legalábbis rövid ideig – feledteti velük a külvilág könyörtelen keménységét, s a két fiatal csak egymásra figyel, egymásért él. Susan és Jeremy kapcsolatába végül beleszól a felnőttek világa, ez az egy hónap azonban mindkettőjük számára életre szólóan meghatározó élmény marad. A regényből készült Oscar-díjas filmet néhány éve itthon nagy sikerrel mutatták be.

A könyv már foglalt!

Éjfürt / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert egy gyönyörű szerelem történetét ismethettem meg a regényben. Kedveltem a szereplőket, a fordulatokat a regényben és azt, hogy valósághű volt a történet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mivel jó leht átélni egy ilyen szerelmet, azonban mégsem szeretném megtapasztalni, milyen egy ennyire csodálatos kapcsolat vége. Öszességében azt gondolom tökéletes volt elovasni, és ilyen módon ehy kicsit részese lenni a történetnek
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a romantikát, a szerelmet, mert ebben a könyvben mindent megtalál, amire vágyik. Benne van a vívódás, a boldogság, a kötődés és az elszakadás is, mindez mesterien ábrázolva. Ha valaki kedveli ezt a műfajt, ezért a könyvért rajongani fog.
Ne olvassa el, aki...
Aki nehezen érti meg a kamaszok lelki világát, az elveszettség érzését, mivel a könyv ennek ábraázolását is előnyben részesíti. Nem ajánlom annak sem, aki nem szereti a szerelmes történeteket, mivel a szerelmen kívül kevés dolgot érint a történet.