Alkonyat

JONATHAN SWIFT: GULLIVER UTAZáSA LILLIPUTBAN

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1974
Oldalszám: 71

Majd kétszázötven évvel ezelőtt, 1727-ben jelent meg először a Gulliver utazásai, Jonathan Swiftnek, a nagy angol írónak kora társadalmát gúnyoló regénye. Azóta nemzedékek olvasták, szórakoztak rajta, és tanultak belőle. Időközben az ifjúságnak is kedvenc olvasmánya lett a törpék országában kalandozó seborvos históriája, s a nagyszerű mese máig sem vesztett frissességéből. Tanulságai felnőttek és gyermekek számára egyaránt maradandóak, a szolgalelkűség, az oktalan tekintélytisztelet iránti gúnyját a ma embere is megérti, az igazságot és az igaz értékeket tisztelő ifjúság pedig különösen méltányolja. Az örök életű művet Karinthy Frigyes kitűnő fordításában ismerik meg a magyar gyerekek. A könyvet Gyulai Liviusz művészi rajzai díszítik.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Izgalmas történet volt egy hajótöröttről: -megismerkedik másokkal -túl kell élnie KEVÉS élelemmel. Tetszett a főhős személyisége,nagylelkűsége. Furcsa,de jó(varázslatos és izgalmas)történet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Jó lehetett találkozni ilyen különleges "lényekkel". Sok jó barátot talált,de még Lilliput császára barátságát is elnyerte.Varázslatos utazás egy nem ismert "országban".
Annak ajánlom, aki...
Szereti az izgalmas történeteket.Sokat olvasott/hallott hajótöröttekről.A mesebeli történeteket is kedveli.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a hajótöröttekről szóló könyveket. Nem a varázslatos,hanem inkább a valódi történetet szereti. Ne olvassa el,aki jobban kedveli a hosszabb,több eseményt leíró könyvet.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Ez a történet egy olyan férfiról szól,aki egy varázslatos szigetre érkezett.Megismerkedett sok apró emberrel és segítségükre szolgált.Az ellenféllel is barátságot kötött és ajándékkal távozott a szigetről.