Micsoda társaság

JULES VERNE: KéTéVI VAKáCIó

Kiadó: Holnap
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 337

Izgalmas eseménnyel kezdődik a történet: a vihar egy új-zélandi kikötőpartjától elold egy vitorláshajót, amelyen 15 fiúintézeti növendék alussza az igazak álmát. A hajón e pillanatban vétkes könnyelműségből senki más nem tartózkodik, s az orkán szédítő sebességgel ragadja prédáját a nyílt óceán felé. Mire a szerencsétlenséget felfedezik, a vitorlásnak – tizenöt fiatal utasával együtt – nyoma veszett. A hatóságok és a hozzátartozók hosszas eredménytelen kutatás után beletörődnek a változhatatlanba, de nem úgy a nyílt óceánon felriadó utasok, a gyerekek. Életösztönük feltámad s találékonyakká, ügyesekké, bátrakká teszi őket. Nem hajlandóak megadni magukat a tomboló elemeknek, s győztesekként kerülnek ki a harcból: kétheti orkán űzte hányódás után egy lakatlan földdarabon partra dobja őket az óceán. Itt folytatódik hősies és okos küzdelmük a létért: A gyors szabadulás reménye híján megszervezik életüket az ismeretlen szigeten. Másfél év után egy váratlan fordulat csillantja meg…

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon szeretem a kalandos könyveket. Mivel cserkészkedem, érdekeltek a túléléshez szükséges fortélyok, pl: csapdák az erdőben, szánkónak használt asztal (télen fát szállítani), vagy éppen hogyan lehet kihasználni a dagály adta lehetőségeket. Izgalmas, ahogy megoldásokat találnak a problémáikra.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Ebben a könyvben a sok szereplő közül egyiket sem mondanám igazán főszereplőnek. Ugyanis nem "róla", hanem "róluk" szól a könyv. Akit igazán főhősnek tartok, az Briant. Amúgy, ha őt tekintjük főszereplőnek, akkor szívesen lennék, mert sok kalandban vett részt, mert bátor és okos.
Annak ajánlom, aki...
Akit érdekel, hogy boldogul tizenöt fiú egyedül. Szereti a túlélésről szóló történetet egy lakatlan szigeten, vagy aki talán tippeket keres, hogyan boldoguljon a vadonban. Szereti a kalandban gazdag könyveket. Akit izgalomba hoz a banditák feltűnése, a velük való küzdelem.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a lassan beinduló könyveket. Esetleg nem szereti a lakatlan szigeten lévő túlélést, megfűszerezve a végére néhány banditával. A végén egy kis erőszak is kialakul, aki ezt nem szereti, az ne olvassa. A végén úgyis "utoléri" az olvasót.

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy lakatlan szigeten él 15 gyerek különböző veszedelmekkel nézve farkasszemet. Banditákkal és éhséggel fenyegetve telik el itt 2 év. Vajon ki élheti ezt túl?