Éhezők viadala

JULES VERNE: NYOLCVAN NAP ALATT A FöLD KöRüL

Kiadó: Unikornis
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 244

Verne egyik legsikerültebb és legnépszerűbb regénye, melyet mindenféle műfajban újra és újra feldolgoznak. A lebilincselő történet mindenki fantáziáját megmozgatja, a siker garantált. Pedig már szinte a legapróbb gyerekektől a felnőttekig mindenki tudja, mi történik: Phileas Fogg úr – az előkelő londoni Reform Club tagja – vállalkozik arra, hogy fogadásból 80 nap alatt körül utazza a Földet. A regény mégis olyan fordulatos, annyi mulatságos meglepetést tartogat, Verne olyan találóan jellemzi szereplőit, hogy az olvasók újra és újra megjutalmazzák magukat a kötet élményével. Nem csoda, hisz Phileas Fogg és Passepartout fantasztikus kalandokkal teli világ körüli útja sohasem pontosan ugyanúgy zajlik.

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a főszereplő, Phileas Fogg minden helyzetben feltalálta magát, hol az eszét, hol a testi erejét, hol a vagyonát használta fel a továbbjutásához. Sok izgalmas rész volt benne pl: amikor rossz hajóra szálltak,vagy amikor megmentették Auda hercegnőt a máglyahaláltól. A vége is teljesen váratlanul alakult.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
lennék mert szép és érdekes tájakat látnék. És nem mindennapi kalandokba keverednék. Szívesen visszamennék az időben, hogy nekem is legyen egy szolgám és úri életet élhessek. Nem lennék mert a felügyelő mindig a nyomomban járna. Nem lennék mert nem lenne időm körbenézni az egyes városokban.
Annak ajánlom, aki...
szereti a izgalmas 19. századi történeteket amiből megtudhatja hogy milyenek voltak akkoriban a világ nagyvárosai. És milyenek voltak egyes népek szokásai. Akit érdekel a régi közlekedési eszközök világa. És azoknak, akik a Verne-regényeket szeretik.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a múltban játszódó izgalmas történeteket. És az erőszak mentes könyveket szereti. Nem szereti a romantikus könyveket. Nem szereti a régies stílusú írásokat.

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: P. Fogg egy gazdag, különc úr, aki vagyona felét felteszi arra, hogy 80 nap alatt körbeutazza a Földet. 5 perccel lekési a határidőt. Vagy mégsem?