Családom és egyéb állatfajták

KATHERINE PATERSON: CSILLAGNéZő

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 221

A 12 éves Angel Morgannek hirtelen kell felnőnie. Anyja eltűnik, idős nagyanyjánál felejti őt és kisöccsét. Mindhármukról a kislánynak kell gondoskodnia, titkolva helyzetüket a külvilág elől. Angel számára csak egyvalami nyújt némi vigaszt: barátságot köt egy idegennel, aki a csillagokat tanulmányozza távcsövével, s őt is tanítgatni kezdi az égbolt titkaira. Ezek a szép esték azonban csak rövid időre feledtetik a konzervételek, az örökös házimunka egyhangúságát. Miként talál kiutat Angel e mindannyiuk számára reménytelen helyzetből? – ezt meséli el Katherine Paterson lebilincselő regényében.

A könyv már foglalt!

Olvasókukacok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon szép történet annak ellenére, hogy kissé szomorú. Elgondolkozhattam a történteken, a helyzeteken és jól beleképzelhettem magamat. Ja, és még a csillagokról is tanultam!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert sokszor elgondolkodtam a helyzetek megoldásain. Meg mert egyébként is érdekel a csillagászat, meg az egésznek a szerintem varázslatos világa.
Annak ajánlom, aki...
Egy kicsit megható, elgondolkodtató könyvet olvasna, érdekli a csillagok világa és igazi, történéseket feldolgozó olvasmányt szeretne.
Ne olvassa el, aki...
Nem bírja, hogy vannak kicsit kilátástalannak tűnő és nyomasztó helyzetek és aki inkább csak lazábbat akar olvasni.