Éhezők viadala

KISS ATTILA: ALTINáJ

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 314

A keszi törzs több mint ezer évvel ezelőtt a Don-Donyec vidéki pusztában élt, szövetségben hat másik törzzsel. Közöttük nő fel Csábán, a pásztorfiú. Apja egy kiscsikót ajándékoz neki, Altinájt, aki csodálatos paripává cseperedve megnyeri a Nagy Vásáron rendezett lovasversenyt. Az apa eladja a lovat, mire Csábán a keresésére indul. Egy öreg sámán óvja lépteit, egy boszorkány a szolgálatába fogadja, s Korkutáj, a medvekoponyás rémalak is többször keresztezi útját. Csábán végül lótolvajok fogságában akad rá Altinájra, és úgy tűnik, hiába tette meg a hosszú utat…

A könyv már foglalt!

Drei Girls / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
én egyébként is szeretem a lovas történeteket.Az olyanokat mint az aultinaj vagyis kalandos történeteket.Ráadásul a magyarok története is valami ijesmi volt(állattartás,jurtákban laktak,vadásztak) csak ők nomádok voltak nem pedig félnomádok.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Hát nem biztos,hogy olyan bátor lennék mint csábán,de szivesen kipróbálnámá ezt a félnomád életet.mivel én sportoló vagyok ezért ugy gondolom,hogy ez jó erősítés lenne az izmaimnak.
Annak ajánlom, aki...
szereti a lovakat és érdeklődik a régi életmódok után.Szereti a kalandos könyveket.Szereti a félnomád élet relytéjeit.
Ne olvassa el, aki...
Aki eleve nem szereti a fent felsoroltakat.Aki unalmasnak tartja azt ,hogy csábán hogyan találja meg szeretett elveszett lovát.Akit nem érdekel a történelem.