13-as körzet

KRYSTYNA BOGLAR: SZáZLáBúNAK HíVJáK

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 282

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Akit Százlábúnak hívnak, az egy tizenhárom éves lengyel kislány. Durcás, dacos, fennhéjázó, beképzelt és gátlásos, mint minden kamasz. De a körötte zajló események, a családi változások, az iskolai élet alakulása, a helytállásra késztető helyzetek, s nem utolsósorban az első szerelem érintése jellemformáló erővel alakítják bontakozó egyéniségét. Érdekes könyv, amelyben az írónő, Krystyna Boglar ismét bizonyságát adja annak, hogy érti és érzi az ifjúság problémáit, és művészi módon tudja ábrázolni is.

A könyv már foglalt!

Éjfürt / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert a karakterek kidolgozottak voltak, és a jellemfejlődésük is remek volt. A történet nagyon izgalmas és mozgalmas volt, a regény stílusa pedig emészthető. Nagyon szerettem ahogyan az író százlábú érzéseit ábrázolta, arra késztetett, hogy én is fejlődjek együtt a lánnyal és azt hiszem a történet végére rengeteget taunultam magamról és a világról is
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Egy kicsit szeretnék is Százlábú helyében lenni, hiszen annyi mindent tanult a történet során, ugyanakkor nem szertenék keresztül emnni azon a rengeteg nehézségen, amin neki kellett. A lány jobb emberré vált, de meg kellett fizetnie az árát. Azt hiszem ennek ellenére szeretnék a helyében lenni.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a kamaszok gondolatairól ovasni. Továbbá azoknak akik szeretnek a fősuereplővel együtt fejlődni, mert ez a könyv renhgeteget tanított nekem a világról.
Ne olvassa el, aki...
Sajnos erre nem tudok példát mondani. A történet jó, a stílus remek, a mondani való hibáglan. Az egyetlen aki ne olvassa el, az az, aki nem szeret elgondolkoni a könyveken, mert ezt a történetet nem igazán érdemes úgy megismerni, hogy nem gondolkodunk el rajta.