Semmi

LAKATOS ISTVáN: DOBOZVáROS

Kiadó: Magvető
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 313

Lakatos István meseregényében egy nem túl szép napon egy Zalán nevű kisfiúékhoz beállít egy Székláb nevű öregember, és azt állítja, hogy a szülei már nem az igaziak, hanem másolatok. Székláb elmeséli a kisfiúnak: szüleit elrabolták a dobozvárosiak, ezért vele kell mennie. Zalán nem tehet mást, mint útra kel az ismeretlen öregemberrel, mert csak így lát esélyt arra, hogy viszontlássa az igazi szüleit. Miután alaposabban megismerkedik Székláb birodalmával, egy családnyi vízimanóval és Jónással, a kecskével, még előtte áll, hogy sárkányokkal is találkozzon Dobozvárosban. Lakatos István könyve kalandos, varázslatos és szívhez szóló történet tíz éven felüli gyerekeknek.

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon fordulatos volt, soha sem az történt amire én számítottam. Nagyon tetszett még az, hogy a legkülönösebb élőlények is megfordultak benne pl.:sárkányok,tündérek és vizimanók Az is tetszett, hogy Székláb nagyon titokzatos és vicces.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert: a főhőssel sok különös dolog történt pl.:megértette az állatok nyelvét, láthatta ahogy Székláb emelővel felemeli a tavat,hogy ki tudják takarítani az ott lévő sok szemetet És azért lennék még a helyében mert én is szeretnék egy olyan kis szőrmókot mint Kolompóc *-*
Annak ajánlom, aki...
Szereti a jövőben játszódó történeteket. Szeretne egy jót nevetni ezen a könyvön. Izgalmas,fordulatos történetet szeretne olvasni
Ne olvassa el, aki...
EZT SZERINTEM MINDENKI OLVASSA EL :)

Porcelán hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Izgalmas, fordulatos és szívhez szóló. A főhős különféle kalandokon megy keresztül amik miatt a könyv izgalmasabb lesz. Van benne sárkányháton való repüléstől a fazekakon történő közlekedésig. :)