Semmi

LAURIE HALSE ANDERSON: HADD MONDJAM EL…

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 200

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Hadd mondjam el… Miért kerülik Melindát iskolatársai? S ő miért viselkedik olyan különösen? Alig beszél, egyre inkább magába zárkózik, pedig nagyon is szeretne ismét a közösséghez tartozni. Történhetett valami, de mi és mikor? Mi okozza a zavart a tizennégy éves lányban s körülötte? Mi oszlathatja el annak a borzalmas nyári bulinak az emlékét, s teheti a helyére az ott történteket? Ezt meséli el a szerző díjnyertes, több nyelvre lefordított, drámai erejű, ugyanakkor az iróniát sem nélkülöző könyvében.

A könyv már foglalt!

Barackok!!! / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon érdekes volt számomra. Nem azt mondom, hogy izgalmas, inkább csak nyugtalanító, és az olvasó csak falja a könyvet, mert minél jobban halad a történet, annál inkább tudni akarja, mi is történt főhősünkkel, Melindával, miért hívta ki a rendőröket azon a bizonyos bulin. A végén pedig csak sírunk
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
biztos nem lennék a regény főhőse! Olyan traumát élt meg, amit a világon senkinek nem lenne szabad! Csak sajnálni lehet őt, amiért ilyet kellett átélnie, és mert ilyen boldogtalan. Már a gondolatait elolvasva is szorong az ember.
Annak ajánlom, aki...
jól viseli az efféle tragédiákat, és nem törik meg az ilyen történetetek olvasásától, illetve érdekli, milyen egy lány belső vívódása. Aki szeret gondolkodni ilyen dolgokon.Valaki olyannak, aki jelenleg nincs megelégedve az életével. Ha ezt olvassa, biztos, hogy onnantól egy rossz szava se lesz.
Ne olvassa el, aki...
vidám történetre vágyik, vagy nehezen viseli a szomorú irományokat. Abszolút nem az a vicces, boldog elbeszélés. Plusz 14 éven aluliak ne nagyon kezdjenek bele, elég megrázó, várhatnak még vele pár évet, mire nekikezdenek.