Pop, csajok, satöbbi

LINDA SUE PARK: MIN MESTER INASA

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 143

Távoli tájon, távoli korban játszódik az Amerikai Gyermekkönyvtárosok Szövetségének elsődíjas ifjúsági könyve. Egy kiskamasz – aki a történet végén már fiatalember – reménytelen helyzetből indul a középkori Koreában. Nevelőapjával a hajléktalanok sorsát éli. Ám a híd alól – lakóhelyükről – újra és újra odalopódzik a falu legtekintélyesebb porcelánművesének ablakához, és lenyűgözve bámulja Min mester munkálkodását. Rengeteg megpróbáltatást és kalandot kell Kórónak, a könyv hősének átélnie, mire vágya beteljesülhet, és a mester tanítványává fogadja.

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Megtudtuk, hogy Kóró (Min mester inasa) kapott egy megbízást Min mestertől, hogy két vázát eljuttasson a királyi udvarba.Kóró nagyon kitartó volt.Bár a vázák összetörtek de mégis teljesítette a feladatát, mert egy cserepet sikerült az összetört vázákból bemutatnia.Izgalmas volt, hogyan lesz egy árva fiúból befogadott gyerek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében mert teljesíti a feladatát, sikerrel jár. Viszont nem lennék a főhős helyében, mert legjobb barátja Daru a könyv végén meghal. Azért is lennék még a főhős helyében, mert Kóró egy szegény fiú és egy híd alatt lakik Daruval, de a végén Min mester fiává fogadja.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az izgalmas történeteket, az elgondolkodtató olvasmányokat. Aki még szeret barátságról olvasni, mert fontosnak tartja. Aki szereti a kicsit komolyabb könyveket, nem zavarja a hosszú, összetett mondatok olvasása.
Ne olvassa el, aki...
Viccre vágyik, aki könnyed, humoros könyveket szeret, aki a szerelemről szeretne olvasni. Az se olvassa el, aki nem szereti a szomorú eseményeket egy regényben. Annak sem ajánlom, aki tengerparti kalandregényt vár!

Freaks / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A Daruval híd alatt élő Kóró titokban figyeli Min mestert, segéde lesz, elvisz egy cserépdarabot a királyhoz, Min királyi megbízást kap, és Kóró családra talál.