Alkonyat

LOIS LOWRY: VALAHOL, MESSZE

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 199

A Föld ki tudja, melyik zugában, valamikor a jövőben él egy közösség, melyben annak, aki egyedül marad, akinek valami testi hibája van, nincs sok reménye a túlélésre. A sántikáló Kira serdülő lányként jut árvaságra, ám az Őrzők Tanácsa nem csupán megvédi az ellenségeitől, de szinte fényűző körülményeket is biztosít a számára, s egy igen fontos feladattal bízza meg. Mihez kezd a lány megbízatásával, melyet egyedülálló tehetségének köszönhet? – ezt meséli el az Emlékek Őre szerzője különös hangulatú, izgalmas történetében. A regényt Az Év Legjobb Könyve díjjal tüntette ki az amerikai iskolai könyvtárak folyóirata, a School Library Journal.

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Szövevényes történet izgalmas fordulókkal. Gyorsan lehetett haladni benne. Nem volt benne elektronika így beleláthattam a régi időkbe. Beleláthattam egy testi hibákkal rendelkező lány mindennapjaiba.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert a végén megoldódnak a problémái a főhősnek. Lennék mert igazi barátai vannak akik bármit megtesznek érte. Nem lennék mert elveszíti a családját. Nem lennék mert egy olyan városban él ahol nagyon senki nem szereti.
Annak ajánlom, aki...
Mindenkinek ajánlom. Fiúknak, lányoknak egyaránt. Szereti a rövid, gyorsan olvasható könyveket.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a maradi könyveket. Aki nem szereti a rövid könyveket. Aki nem szereti a lány főszereplőket.

Porcelán hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy másik világban ahol nincs elektromosság, ahol az emberek szövéssel keresik pénzüket. Ahol még vadászni járnak az emberek ott él Kira a sánta lány. Különleges feladatot kap. Közben mindenféle rejtélyekre jön rá a halott apjával kapcsolatban. Leküzdi ezt a feladatot? Megtalálja apja halálának okát?