Totál titkos naplóm

LOUISE RENNISON: A MACSKáM, A CSALáDOM… éS A FIúK

Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 186

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Hat dolog teszi tönkre az életemet: 1. Van egy olyan bőr alatti pattanásom, ami soha nem érik meg, és vörösen bujkálva forrong még vagy két évig. 2. Ráadásul: az orromon van. 3. Van egy hároméves húgom, aki – azt hiszem – ide pisilhetett valahova a szobámba. 4. Tizennégy nap van a nyári szünidő végéig, és akkor vissza kell térnem a 14-es fogolytáborba, Oberführer Frau Simpson és szadista „tanárai” fogságába. 5. Nagyon csúnya vagyok, és csúnya emberek szociális otthonában lenne a helyem. 6. Töltött olajbogyónak öltöztem az álarcos bulira.

A könyv már foglalt!

La Parafadugók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert egy velem egykorú lány a főszereplő és így a tinik nyelvére volt hangolva a könyv. Sokat nevettem rajta és átjött a könyv lényege.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert az olvasottakból nekem nagyon szimpatikus a lány és tetszik az élete. Nem lennék föszereplő mert egy kicsit eltér pár tulajdonsága az enyémtől a fiúk meg a barátok terén.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a naplós könyveket. Meg az olyan könyveket amik a való életbe is lejátszódhatnak, szóval nem kitalált történet. Annak ajánlom még aki tini korban van és lány.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti egy tizennégy éves lány panaszkodásaot hallgatni. Aki nem szereti a naplóba osztott könyveket. Aki nem szereti a folytatásos könyveket. És a szerelem barátságról szoló könyveket.

La Parafadugók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A könyv egy 14 éves Georgia nevű lányról szól, akinek van egy legjobb barátnője Jes, egy kishúga, és persze egy cicusa. Egy leányiskolába jár. Jesnek és megtetszik egy fiú Tomi, és Georginak pedig Robi, ő Tomi bátyja.Jes összejön Tomival, addig Georgianak lesz 2 barátja. Robinak van egy barátnője Lindsy, akivel végül szakít,és Georginak szerelmet vall. Georgia apja elköltözik Új-Zélandra, így ő a húgával és az anyjával marad otthon.