Állati elmék

MáNDY IVáN: CSUTAK éS A SZüRKE Ló

Kiadó: Új palatinus könyvesház
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 198

Csutak, ez az érzékeny és nyugtalan kiskamasz a Csutak színre lép című könyvben kezdte el bolyongásait a budapesti utcák, terek, kapualjak, grundok világában. Ott, az előző történetben Csutakot elrabolják. Most ő adja a fejét rablásra. Csakhogy ő nem embert rabol, hanem – lovat. Vagy talán ez nem is rablás, hanem életmentés? A fuvarosnő mindenesetre hiába keresi kiöregedett szürke lovát, és joggal gondolhatja hogy ellopták. Kis hőseink azonban szentül hiszik hogy megmentették a vén paripát a vágóhídtól. Hová rejtik, mi lesz szegény pára sorsa a gyerekek gondozásában, erről szól Mándy Iván regénye, mely egyike a legszebb legköltőibb Csutak-történeteknek. A kötetet Réber László kitűnő rajzai díszitik.

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
izgalmas és kalandos volt. Hogy Csutak mit meg nem tesz egy lóért! Ráadásul még a barátait is bele tudta vinni a kalandokba.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
nem lennék szürke ló, mert a gazdája nem jól bánt vele. Viszont lennék Csutak, mert rátalálnék az igaz barátokra, akikre ezután majd mindig számíthatok.
Annak ajánlom, aki...
szereti az izgalmakat. Aki szereti az állatokat. Aki kedveli a tanulságos történeteket, amelyben a főszereplő be tudja vonni a környezetét és rá tudja venni őket hogy segítsenek, ha egy állat bajba kerül.
Ne olvassa el, aki...
aki nem szereti az állatokat. Aki nem érzi fontosnak azt, hogy a bajban segítsen másokon. Aki nem szereti a fiatalok kalandjairól szóló könyveket.

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Csutak egy pesti fiú, aki sok izgalmas kalandba keveredik a barátaival. Legnagyobb élménye egy szürke lóval való találkozás. A lovat mindannyian megkedvelték, még egy filmben is szerepel.