Micsoda társaság

MáNDY IVáN: ROBIN HOOD

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 176

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Vidám kópékról, a sherwoodi erdő sok kalandot megért bujdosóiról szól ez a könyv. A történelmi regényekben, filmekben és színdarabokban már oly sokszor megrajzolt Robin Hood új arccal lép itt elénk. „Robin pajtás” ő ismét, akárcsak az eredeti, középkori angol balladákban. Tréfára mindig kész, szabadságszerető, bátor fiatal legény, aki társaival együtt az erdőt lakván igazságosztó zsiványként a szegény nép legfőbb védője és a nagyurak rettegett üldözője lesz. Mi tagadás, Richárd király keresztes hadjáratát, János herceg trónbitorlási kísérletét ma már a történelem is alig tartja számon, ám a normann elnyomók ellen lázadó Robin Hood alakját mindmáig frissen megőrizte a nép képzelete.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
..alig bírtam letenni. Nagyon izgalmas történet tele jó helyszínekkel, vicces szereplőkkel. Én nagyon szeretem az ilyen középkori témájú könyveket, mint például ez is. Hasonlít az Egri Csillagokra, a Pál Utcai Fiúkra, a Tom Sawyerre és hasonló kalandregényekre.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében, mert csupa kaland és szabadság az élete. Szívesen élnék abban az időben, amiben ő élt és harcolt a hazájáért. Szeretem a vadont, és azt, amikor túljárnak a gonosz eszén. Ugyanakkor nehéz lehet harcolni és élni a vadonban pénz és ház nélkül.
Annak ajánlom, aki...
Ezt a könyvet 12 év fölött ajánlom, mivel van benne harc, öldöklés és sok izgalom. Fiúk biztosan szívesen olvassák, mert ez a történet egy hős életéről szól. A fiúsabb lányoknak is biztosan tetszeni fog.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el aki, nem szereti a középkori történeteket. Aki nem akar túl sok izgalmat, és nem bírja a véres harcokat. Az se olvassa el, aki nincs még 12 éves, és nem szereti a kalandot.(bár azt ki ne szeretné)

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Robin Hood az erdőben él barátaival, a bujdosókkal és az üldözöttekkel.Ez a derék csapat küzd a gonoszság és az igazságtalanság ellen.Védik a bajbajutottakat,segítik a szegényeket.