Pop, csajok, satöbbi

MARNI BATES: ROCKSZTáRT KAPTAM KARáCSONYRA

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 301

Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni… Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa. Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…

A könyv már foglalt!

Félvér Hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Megismerhetjük Dominicket, aki egy rockbandában szerepel dobosként és Hollyt, aki egy mondhatni átlagos családban él. Nick azért megy a hajóra, hogy kipihenje magát, Holly pedig karácsonyozni a családjával, de egyikőjük hajókázása sem úgy alakul, ahogy előre eltervezték. Mellesleg Marni Bates úgy írta ezt a regényét, hogy mindkettőjük gondolatát olvashatjuk, ezzel fokozva az izgalmakat.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nick lennék, mert biztos menő lehet rockszárnak lenni. Nem lennék, mert a fejembe szállna a dicsőség és nagy lenne rajtam a felelősség és a nyomás. Holly lennék, mert ki ne akarna egy rocksztárral járni? Nem lennék, mert akkor Dominicket keveset látnám a fellépések miatt.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a szerelmes és viszonylag kiszámítható regényeket. Ha még nem olvastál Marnitól regényt vagy LOL-könyvet akkor azért ajánlom, ha pedig olvastál, akkor azért. Felnőtteknek, tiniknek és még fiúknak is egyaránt ajánlom, mert úgy gondolom, hogy minenki bele tudja képzelni magát Holly vagy Nick helyébe.
Ne olvassa el, aki...
Az előzők közül bármelyikbe (felnőtt, tini, fú vagy lány) sem tartozik és talál akármilyen kifogást egy nagyon jó könyv elolvasására. Nem szeret olvasni, neagyisten utálja a könyveket. Továbbá utálja a kicsit is nyálas történeteket és, ha utálja, hogy már megint lett egy kedvenc könyve.

Félvér Hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Holly karácsonyi hajóútra indul nagypapájával, de találkozik egy rocksztárral és minden 180 fokos fordulatot vesz