Totál titkos naplóm

MAROS EDIT: HűVöSVöLGYI SULI 1.

Kiadó: Sudium Plusz
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 377

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat. Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító. A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia – arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is. A „Hűvösvölgyi suli” tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nem szólok hozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség.

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
megismerhettük az ikrek eltérő sajátos nem hétköznapi életüket.Aktív szemlélőjeként lehetünk tanuk az iker testvérek életének pillanataiban-életük egy adott szakaszában.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Kérdés elgondolkodtató,mert nincs ikertestvérem nem érzem hiányát.Olykor jó lehet egy ugyan olyan én-"képpel" rendelkezni és kívülről látni önmagam.Belső tulajdonságokat tekintve nincs két egyforma ember.Nincs két egyformán érző ,gondolkodó emberi lény a földön.Mindegy,hogy egykéről vagy ikrekről ,mindenkinek van negatív és pozitív tulajdonsága -törekedjünk arra ,hogy mindenben és mindenkiben a jó dolgokat vegyük észre.Így talán kerekebb élhetőbb és szebb lesz világunk.
Annak ajánlom, aki...
Tiniknek ,szülőknek ,nagyszülőknek .Legyen szó szimpla vagy iker fiatalokról-a téma örök csak a világ változik a generációk között.
Ne olvassa el, aki...
Fiúknak nem ajánlom.Nem gondolom,hogy a fiúk érdekesnek találnák a lányok gyantázási rituáléjukat és egyéb női praktikákat.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Történetünk főhősei Dóri és Nóri egy nem mindennapi ikerpár kiknek színes mindennapjait mutatja be a könyv.