Totál titkos naplóm

MARYROSE WOOD: MéREGNAPLóK

Kiadó: Lybrum
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 220

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A 18. század végén járunk: Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, akinek élete célja, hogy minél többet megtudjon a gyógyhatású növényekről. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja. Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a neve Gyom és a jelek szerint rendkívüli kapcsolat van közte és a növények között. Kicsoda Gyom Mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött? A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülözi regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is.

A könyv már foglalt!

A varázslóárnyvadász... / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Az eleje ugyan lassan kezdődött de(a könyv hosszából fakadóan) hamar belekeveredünk a történések tengerébe. Ez tetszett, ugyanis így nem kellett unalmas dialógusokon átrágnom magam míg az igazi történet el nem kezdődött. A könyv azonban meglepő fordulattal zár.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Jessamine-nak szüksége lenne az anyukájára, aki mindig ott van mellette. Korából fakadóan szüksége lenne erre a társaságra. Azért nem lennék főhős a regényben, mert nem bírnék csonka családban élni, egy ilyen apával.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki jártas a botanikában vagy esetleg csak érdeklődik iránta. Mindemellett fontosnak tartom megemlíteni, hogy ez egy TRILÓGIA úgyhogy az 1.könyv befejezéstelen. Ezért érdemes felkészülni arra, hogy nem fogod tudni megállni, hogy el ne olvasd a másik két könyvet is.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki a nagy szereplőgárdás könyvekhez van szokva, ugyanis a könyv csupán 3 főbb karakterrel operál. Továbbá annak sem javaslom a könyvet aki nincs oda a karakterdrámákért és a kamaszlányok makrancos szabadulni akarásától.

A varázslóárnyvadász... / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Jessamine apjával (aki köztiszteletben álló gyógyszerész) él a régi, lerombolt Hulne Apátságban. Egy nap Jessamine beleszeret egy különös Gyom nevű fiúba. Mikor az eljegyzésre kerül sor az apa megmérgezi lányát, hogy kihúzhasson néhány titkot Gyomból a növényekkel kapcsolatban. Később Oleader, a mérgek ura is megjelenik.