Alkonyat

NEIL GAIMAN: ÓCEáN AZ úT VéGéN

Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 179

A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

AMIKOR EGY EMLÉK FELENGED, A MÚLT SZIVÁROG KI BELŐLE Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Ami a világon túlról jött? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van. Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.

A könyv már foglalt!

La Parafadugók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
elgondolkodtat az igaz barátságról. Lettie nemrég ismerte meg a fiút, és mégis rögvest megbízott benne. Jó volt a történetet olvasni, hogy beleélhetted magadat ebbe a szívmelengető barátságba...
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős helyében, mert szerzett egy igazán jó barátot, de elvesztette. Az élete hátralevő részében hiányolta őt. Mindig visszament Lettie óceánjához, de semelyik látogatására nem emlékszik. De úgy kell szőjük tovább a történetet, hogy Lettie felébred, és újra egymásra találnak. :)
Annak ajánlom, aki...
érzelmes, és hisz az igaz barátság erejében. Ez a könyv részint az emberi természetet is bemutatja, hogy milyen kedvesek,hűségesek vagy éppen kegyetlenek tudnak lenni. Az író életre tudja kelteni ezeket a tulajdonságokat,érzelmeket és néha már annyira megérint, hogy összeszorul a szíved.
Ne olvassa el, aki...
a valóságban él. Ebben a könyvben a lehetetlenség nyilvánul meg. Az író különleges képzetet alkot a világról és annak teremtményeiről. Lehet, hogy az olyan embereknek akik egy konkrét dologban hisznek, nem tetszene ez az elvont világ. Azoknak sem ajánlanám, akik nem hisznek az igaz barátságban.