Pop, csajok, satöbbi

NICK HORNBY: POP, CSAJOK, SATöBBI

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 283

A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

„Ha férfi vagy, el kell olvasnod ezt a könyvet, aztán elolvastatnod a partnereddel is…” írta Nick Hornby regényéről egy angol kritikusa. És a tanácsát sokan meg is fogadták, hiszen a Pop, csajok, satöbbi az utóbbi évek angol irodalmának egyik legolvasottabb, legnépszerűbb könyve. Rob Fleming, a harmincöt éves popzenerajongó, poplemezgyűjtő, poplemezboltos történetében, boldog és boldogtalan szerelmeiben, szexuális hőstetteiben és leégéseiben, fájdalmas szakításaiban és olykor Woody Allent idéző szerencsétlenkedéseiben bizonnyal sokan ráismernek a saját életükre – és jólesően kinevetik a főhőssel együtt saját magukat is. Nick Hornby ugyanis egyre terebélyesedő sikerét leginkább egészen utánozhatatlan humorának és öniróniájának köszönheti. Egy szó mint száz: ha férfi vagy (vagy nő, aki szeretné megismerni a mai férfiak mafla, gyötrődő lelkét), ha voltál már szerelmes (vagy leszel), ha valaha elhagyott a partnered (vagy te hagytad el őt), ha szereted a popzenét (bár akkor is, ha nem), ha még kezdő vagy, és szeretnéd tudni, milyen megpróbáltatások várnak rád a szexben és a szerelemben, vagy ha már túl vagy sok mindenen, ha olykor a szexet zűrös dolognak érzed, máskor meg az egyetlen örömnek az életben, ha olykor elfog a halálfélelem, ha sehogy sem sikerül felnőnöd, ha néha szörnyen elcseszed az életed… akkor el kell olvasnod ezt a könyvet.

A könyv már foglalt!

Olvasókukacok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Érdekes volt egy férfi szemszögéből látni a dolgokat. Egy kis képet kaphattam az akkori világról és életstílusról. Elgondolkodhattam a helyzeteken.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert megtetszett az akkori életstílus. Jó volt beleképzelni magamat abba a világba. Azért viszont nem lennék mert valahogy minden helyzetet olyan "bénán" lehetett megoldani...
Annak ajánlom, aki...
Szereti a retró hangulatot és éppen pl. szerelmes vagy éppen túl van egy szakításon. Aki bele tudja magát képzelni az akkori helyzetekbe.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti hogy a főszereplő siránkozik és elég sokat szerencsétlenkedik... Meg aki nem szereti az olyan szerelmes sztorikat amikben nem minden oldódik meg ès még sok az "elintéznivaló".