Semmi

NICOLA MORGAN: LáTLAK…

Kiadó: Pongrác
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 281

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

„Valaki követi Cat McPhersont. Talán egy fiatal skizofrén? Vagy egy visszavonult, hóbortos tudós? Esetleg Cat volt barátja? Netán egy idegen? Akárki is az, tudja, hogy Cat retteg a rovaroktól. És ezt ki is használja, hogy megfélemlítse a lányt. Cat pedig könnyű préda, hiszen szinte mindent elárult magáról azon a közösségi oldalon, amelyről a szülei letiltották. A lány, bár tehetséges sportoló, nehezen viseli a kötelezettségekkel járó feszültséget. Ám eljön a pillanat, amikor az életéért kell futnia…”

A könyv már foglalt!

Nyolcadikos viadalozók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Beszippantott a könyv: ebből lehet tudni hogy jó-e, ha beszippant, akkor igen. Olvasni azért is volt jó, mert a főhőse nem mindig volt tehetetlen a nehézségekkel szemben, például a végjátékban szüksége volt a sportteljesítményeire, ennek ellenére is hétköznapi, hétköznapi érzelmekkel.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert a főhősnő élete majdnem tökéletes.Lásd jól sportol, a tanulmányi eredményei sem rosszak, sem jók, vannak megbízható barátai, akikre számíthat példának okáért a vírusos számítógépét is a barátja javítja meg. Nem lennék, mert igen nagy nyomás nehezedik rá a sport miatt, valamint amiatt, hogy a szülei régi tettei miatt fogják elrabolni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom akit inkább az (is) érdekel hogy mi megy végbe a főhős fejében, és a "másik oldalról" is szereti nézni az eseményeket, ami azt jelenti hogy több szereplő fejébe is belátunk, így tudhatjuk meg a háttértörténetet is.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a bogarakat, nem a szereplők lelkivilága, hanem inkább az események érdeklik, nyomasztják a követős - elrablós fejben játszódó történetek.

Nyolcadikos viadalozók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy sportoló lány tiltás ellenére közösségi oldalon regisztrál.Túl sok mindent oszt meg magáról ezért elrabolják.