Éhezők viadala

ÖRSI FERENC: A TENKES KAPITáNYA

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 314

Most hát ismét elénk lépnek valamennyien a tévé nagysikerű filmjéből: Eke Máté, a „Tenkes kapitánya”, Siklósi bácsi, Veronika, aztán a mafla Eberstein báró és butácska felesége. És újra végigkísérhetjük az izgalmas és vidám kalandokat amelyek mindegyike arról szól, hogyan támad fel Eke Máté vezetésével a Siklós környéki szegény nép a vár császári parancsnoka ellen, és hogyan keseríti meg minden napját, amíg Béri Balogh Ádám felmentő kuruc serege meg nem érkezik… Örsi Ferenc ifjúsági regényében jelenetről jelenetre nyomon követte filmjét: semmi sem maradt el ebből az országos hírre kapott több külföldi televízióban is vetített, mesei ihletésű érdekes történetéből.

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a kurucok és labancok harcáról szólt, de nagyon viccesen, sokat lehetett rajta nevetni. Izgalmas is volt a könyv, mert a Tenkes kapitánya és a segítői mindig túljártak Eberstein báró és emberei eszén, és mindig megsegítették a szegény magyarokat. A történet jól végződik, Eke Mátééknak sikerül kiverni a csapatot a várból, és a bárónak is távoznia kell.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
furfangos, mindig legyőzte a a labancokat, még akkor is, ha a csapata sokkal kisebb volt mint a császáriaké. Erős, jól harcol, jól bánik a karddal és az ostorral is. Mindenkin segít, pedig néha életveszélyes helyzetbe kerül. De azért nem szívesen lennék a főhős helyében, mert szalmán, rossz körülmények között kell sokszor élnie, bujkálnia kell, és néha alig sikerül elmenekülni a baj elől. A könyvben többször igazságtalanok vele szemben, ezért sem lennék szívesen a helyében.
Annak ajánlom, aki...
szereti azokat a történeteket, amik Rákóczi idejében játszódnak, akik szeretik, ha van harc, izgalom egy könyvben. Annak is ajánlom, aki szeret nevetni, mert ebben a könyvben sok vicces jelenet van, amikor Eke Máté, vagy Buga Jakab kicselezi Eberstein bárót és csapatát. A Fürdőmesteres rész nagyon tetszett. A könyv nem túl hosszú, ezért bátran olvassa az is, aki nem szereti a vastag könyveket.
Ne olvassa el, aki...
nem szeret izgulni, mert ebben a könyvben többször volt úgy, hogy a szereplők nem tudnak túljárni a labancok eszén, de mégis mindig sikerült. Annak sem ajánlom, aki nem szereti a csatákról szóló történeteket, mert itt többször van benne szó kardozásról, összecsapásról. Annak sem fog tetszeni, aki nem szereti, ha egy könyvben egy fejezet nagyon hosszú, mert itt elég sokáig tart, mire véget ér egy fejezet. Ezen kívül mindenkinek ajánlom, nekem nagyon tetszett!

Freaks / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Eke Máté és kuruc csapatának sikeres harca a labancok ellen, viccesen, sok csellel, iszapfürdővel, puskapor robbantással és börtön-szabadulással. Végén győzelem.