Családom és egyéb állatfajták

PATRICIA M. ST. JOHN: NYOMOK A HóBAN

Kiadó: Primo
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 168

A szerző főként gyermek- és ifjúsági regényeiről híres. Minden munkája magán viseli az emberi lélek rezdüléseinek ismeretét. Szívünk gyermekkori vágyakozásai, életünk megrázó próbái, önmagunkkal, Istennel, és felebarátainkkal vívott harcaink, mind-mind visszaköszönnek írásaiban. Jelen könyve a svájci hegyek között játszódik a századforduló éveiben. A történet Karácsonyest éjszakáján kezdődik, amint egy kislány a szomszédasszony és fia kíséretében bandukol haza a falusi templomból, fel a hegyek közé, gondolataiba mélyedve. Otthon váratlan esemény fogadja: édesanyja haldoklik. Ám utolsó szavaival rábízza karácsonyi ajándékát, újszülött kisöccsét. Az édesanyát vesztett család, és a szomszédok jó viszonya egy tragikus baleset következtében megromlik. A kislány és a szomszéd fiú sok fájdalmas és izgalmas eseményen keresztül, saját bőrén tanulja meg a Biblia igazságát: Jézus irántunk való szeretetét.

A könyv már foglalt!

Poszáták / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy érdekes és izgalmas könyv. Sok váratlan fordulat is szerepel benne. Nagyon elgondolkodtatt mindenkit. Kalandokkal átszőtt könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regény főhőse, mert nagyon sok fájdalmas megpróbáltatás érne akkor, amiben bárki összetörne. Nehéz így leélni egy életet.
Annak ajánlom, aki...
szereti az elgondolkottató, fájdalmas, de egyben valahogy mégis vidám történeteket. Aki érett ahhoz, hogy felfogja, egy emberi élet jelentősségét.
Ne olvassa el, aki...
9 év alatt van, vagy a szerelmes, varázslatos könyveket kedveli. Vagy aki nem tudja mennyit jelent egy testvér, vagy egy barát, s nincs képben az élet fogalmával.

Poszáták / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben:  Ez a könyv izgalmas, fájdalmas, de eközben vidám is. Nagyon érdekes, elgondolkodtattó egy történet. AJÁNLOM MINDENKINEK, MERT NAGYON JÓ KÖNYV!!!