Röhög az egész osztály

REJTő JENő (P. HOWARD): A HáROM TESTőR AFRIKáBAN

Kiadó: Pécsi Direkt Kft.
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 272

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Az elátkozott partból megismert együttes – Csülök, Tuskó Hopkins, Senki Alfonz és a Török Szultán – újabb sötét rejtélyek felkutatására indul. Igaz, hogy nem egy úton, hiszen Csülökék, miként a „három testőr”, az izgalmas és halálos veszélyeket ígérő kalandok során lovagi szolgálatot is teljesítenek egy francia lány, Yvonne oldalán, a Török Szultán viszont – úgy tűnik – aljas árulásaival egyre nagyobb veszélyekbe sodorja őket. De Yvonne apja, Duron tábornok megmentése és egy óriási panama leleplezése után kiderül, hogy „aljas” módszereivel a Török Szultán is csak leplezte magát, s az igazság kiderítésében, a veszedelmes kalandok sikeres kimenetelében őneki is jókora része van.

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert nagyon vicces a történet, sokat nevettem rajta. Sok fordulat van a regényben, a szereplők nevei összecserélődnek, ettől lesz a regény nagyon kalandos. Tetszett, ahogy a főszereplők Potriennel viselkednek, mert hiába akar Portien elbánni a fiúkkal, mindig ő jár rosszul. Rejtő Jenő úgy mutatja be a légiósok sivatagi életét, mintha szórakozás lenne, nem kemény katonaság.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben a főhős helyében, mert nyomorúságos élete van. Katona, a történet során fogoly is lesz, és még ráadásul mindez a sivatagban történik, ahol nappal nagyon meleg van, éjszaka viszont meg lehet fagyni. Igaz, hogy a történet nagyon vicces, de a katonák élete nehéz, tele van veszéllyel.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a jó, vicces könyveket, szeret nevetni. Az mindenképp olvassa el ezt a regényt, de nemcsak ezt, hanem Rejtő Jenő többi könyvét is, nagyon szórakoztató. A regényben barátságról, összetartásról lehet olvasni, Potrien gonoszkodásáról, de a végén a jó elnyeri jutalmát, a rossz pedig a büntetését.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem szeret olvasni ( vagy éppen ezért olvassa el, hogy megszeresse az olvasást). Aki még nem múlt el 10 éves, annak sem ajánlom, mert lehet, hogy nem teljesen érti meg a regényt, mivel elég kalandos, fordulatos. Viszont mindenki másnak ajánlom, jó humorú könyv.

Freaks / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Három barát sok csínyt elkövet, hogy a légióban a legrosszabb helyre kerüljenek kényszermunkára, ahol lelepleznek egy nagy csalást, és még kitüntést is kapnak.