Első bevetés

RENéE HOLLER: VESZéLY A SANTA MARIáN

Kiadó: Naphegy
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 122

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

1492. Palosban már hetek óta másról sem beszélnek az emberek, csak Cristóbal Colónról, vagyis Kolumbusz Kristófról és az ő hajmeresztő tervéről, hogy nyugat felől közelíti meg Indiát, ahelyett, hogy az ismert keleti irányba indulna. A máskor oly csöndes kikötőben teljes gőzzel folyik a munka, de Juant és barátját, Pedrót nemcsak ez tartja izgalomban: szökött fegyencek elrabolták Juan húgát, Elenát, ők pedig a keresésére indulnak. Vajon megtalálják-e a lányt, mielőtt elindul a Santa Maria? A rejtvényes krimi élénk képet fest a korszakról, a történetbe rejtett tényeket Kolumbusz életrajza és kronológia egészíti ki.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...nagyon izgalmas volt a történet. Érdekes dolgokat tudtam meg belőle Kolumbusz koráról és életéről. Bemutatta, milyen volt akkoriban egy város élete, hogyan éltek az emberek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék is meg nem is. Azért lennék, mert szívesen megnézném testközelből ezt az érdekes történelmi korszakot. Viszont nem lehetett könnyű akkoriban élni, sok veszély leselkedett az emberekre pl.. rablások, betegségek.
Annak ajánlom, aki...
...aki szereti az izgalmas történeteket. Akit érdekel a középkori történelem és Amerika felfedezésének története.Annak is tetszeni fog, aki szereti az emberrablásos, krimi szerű kalandos történeteket.
Ne olvassa el, aki...
...aki nem szereti az izgalmat és a sorozatokat (Történelmi Tetthelyek. Annak sem ajánlom, akit hidegen hagy a történelem. Az sem fogja szívesen olvasni, aki kifejezetten a romantikus, szerelmi történeteket kedveli.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: 1492-ben Palos városkájában készül Kolumbusz Kristóf 3 hajója,amelyekkel India felfedezését tervezi.Juan és Pedro 12 éves helybeli fiúk.Juan húgát,Elenát fegyencek rabolják el.Sok kaland után a kikötőben sikerül elfogni az emberrablókat és kiszabadítani a kislányt.Végül a Santa Maria elindul felfedező útjára.