Éhezők viadala

RICK RIORDAN: A VILLáMTOLVAJ

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 373

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.

A könyv már foglalt!

Félvér Hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Jó volt olvasni, mert nagyon tetszett a történet és ahogy meg volt fogalmazva. Kicsit régies volt, de a történet nagyon élvezhető volt. Tetszett, mert betekintést nyerhetünk egy bagoly életébe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert jó lenne bagoly lenni. Nem lennék, mert elszakítanának a családomtól. Azért se lennék, mert fogságban nem jó élni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az állatos regényeket. Annak is, aki szereti ha kicsit régiesen van megírva a könyv. Meg annak is, aki szereti a baglyokat.
Ne olvassa el, aki...
Az ne olvassa el, aki nem szereti az állatokat, a baglyokat meg főleg nem. Az se vegye kezébe ezt a könyvet, aki nem elég idős hozzá, mert egy bizonyos kor alatt nem lehet megérteni a regényt. Aki nem szereti a hosszú tájleírásokat.

Félvér Hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Percy félvér és segítenie kell megtalálni és visszaszerezni Zeusz villámját.