Röhög az egész osztály

RIDEG SáNDOR: INDUL A BAKTERHáZ

Kiadó: Prodoukció Bt.
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 162

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

„Regényemben mindössze arról teszek bizonyságot, hogy egy szekérderéknyi vidámság jobban élteti az embert, mint száz vagon keserves sóhajtás és ugyanannyi szomorúság… Jelen munkámat annak idején azért írtam, hogy olvasóimat megajándékozzam a szertelen vidámság és nevetés örömével és ez alkalomként szolgált nekem arra is, hogy támadást intézzek a határtalan butaság világa ellen, amelyet tiszta szívből utáltam.” Rideg Sándor

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a főszereplő, Regős Bendegúz egyedi egyénisége nagyon humorossá tette a történetet. Különösen a ténsasszonnyal való cívódása. Ezenkívül tetszett, hogy mindig gyorsan találta meg a jó megoldást a problémákra. Jó volt a hangulata, mert Bendegúz mindig kiállt a saját igazsága mellett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert szegényt rengetegszer elverték, annyira, hogy a végén már sántított is. Sokszor csak lenézték őt. A ténsasszonytól mindig csak egyre kisebb adagokat kapott enni, de nemegyszer fordult elő, hogy nem adott neki semmit. Ezért Bendegúznak néha csennie kellett magának ezt-azt.
Annak ajánlom, aki...
a vicces könyveket szereti. Érdeklődik azután, hogy régen hogyan éltek az emberek falun, egy bakterház mellett. Kedveli, ha gyorsan folynak az események. Szeretne egy régebbi könyvet, ami megnevetteti és betekintést nyújt egy tehénpásztor fiú nagy igazságaiba.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a parasztos, régies történeteket. A nyugodtabb menetű könyveket szereti. Jobban szereti a történelmi regényeket. Nem kedveli, ha néha a szereplők egymásnak esnek, vagy, ha egyszerűen csak sokat vitáznak a másikkal. Ezen felül még annak sem, aki nincs oda a komolytalanságért, vagy a népi babonákért.

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Bendegúzt rossz magaviselete miatt az anyja eladja egy bakter mellé, viszont arra senki sem gondol, hogy itt akár még nagyobb bajok lehetnek.