Családom és egyéb állatfajták

ROALD DAHL: DANNY, A SZUPERSRáC

Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 222

„Még ilyet! Ki hallott már ilyen csudát? Ez aztán döfi! Le a kalapot! – hajtogatta az őrmester. Amikor pedig apám befejezte a mesét, egyenesen nekem szegezte rendőri mutatóujját, és elkurjantotta magát: – Az áldóját! Vesszek meg, ha hittem volna valaha, hogy egy ilyen kis nitrincs előállhat a földkerekség legtalpraesettebb ötletével. Fiatalember, gratulálok!” Danny valóban szupersrác. Persze ahhoz, hogy ezt bebizonyítsa, szüksége van csintalan apjára, pöffeszkedő, nagyképű szomszédra,cinkosságra hajlandó doktorra, no meg fényes tollú, jól megtermett fácánokra… Mindezek hajmeresztő kalamajkájából kerekedik ki Roald Dahl szupersrácoknak szóló hihetetlen története.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
én szeretem olvasni az izgalmas regényeket és ez az volt. Tetszett ahogy a fiú segített az apjának akkor is amikor eltört a lába. Világrekordot döntöttek a fiú ötletével de sajnos az csak rövid ideig volt jó. Nem volt túl hosszú se túl rövid pont jó volt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék mert nem mindenki tud világrekorder ötletet kitalálni és meg is valósítani. Nagyon szoros volt az apjával a kapcsolata ezért is lennék. Viszont nem lennék mert nincs anyukája mert meghalt.
Annak ajánlom, aki...
szereti a jó izgalmas vicces könyveket. Aki nem múlt el 14 éves de már van 8 éves. főleg fiúknak tetszhet de lányok is olvashatják
Ne olvassa el, aki...
az unalmas 500-600 oldalas kötelezőket szereti. Aki romantikus vagy erőszakos könyveket szereti. Aki csak 10-20 oldalas novellákat szereti.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy út menti benzinkút tulajdonosa és gyereke a benzinkút mellett él. Kalandos életük során egyszer az apa elviszi a fiát fácánt orozni mert eltört a lába. A fiú egy világbajnok ötlettel áll elő.