13-as körzet

ROBERT LOUIS STEVENSON: A FEKETE NYíL

Kiadó: Holnap
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 241

Anglia történelmének zűrzavaros időszakába, a „rózsák harca” néven ismert belháború kellős közepébe vezeti olvasóit Stevenson, A Kincses Sziget halhatatlan írója. Ifjú hősei, Dick és Joanna, a csaták és főúri torzsalkodások között hányódva, teméntelen viszontagságon átvergődve jutnak el a dicsőségig és a boldogságig. A fordulatos, mindvégig hallatlanul izgalmas regényben felfedezhetjük azokat a jeleneteket, amelyeket a híres mű televíziós feldolgozásából már jól ismerünk, egyúttal megismerhetjük azt a korszakot is, amelynek világát Shakespeare örökítette meg halhatatlan királydrámáiban.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ez egy nagyon jó és izgalmas könyv volt.Egy fiatal ifjúról szólt aki gyámjával él egy várban.Ám egyszer rájön ,hogy ki apja gyilkosa és nincs több maradása.Éjjel rátámadnak és megszökik egy lánnyal akivel már korábban is volt dolga.Csak akkor még nem tudta ,hogy egy nővel bujdosik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert sokat kell harcolnia és fáradoznia az igazság ellen.Néha nagyon kimerül,megsebesül.Rossz sorsa van nevelőapjánál aki őt csak vagyonáért fogadta fiának.Ugyanakkor csodálatos kalandokban van része,és csodálatos korszakban élhet.Van egy szerelme akiért érdemes végigküzdenie magát 238 oldalon keresztül.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki elmúlt már tíz éves és szereti a középkori történeteket..Inkább fiúknak fog tetszeni a harc,lovagok és csaták miatt.Nekem nagyon tetszett és úgy gondolom lány is olvashatja és szeretheti.Ugyanis a főhős szerelméért küzd.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki nem szereti a háborús,harcos könyveket. Vannak benne véresebb jelenetek,úgyhogy csak aki bírja az olvassa. Szerelmes ifjak is vannak benne,szóval aki nem romantikus típus annak nem biztos,hogy tetszeni fog. Hasonló a Robin Hood-hoz,és ilyenfajta kalandregényekhez. Nagyon jó könyv érdemes elolvasni,még ha nem is találkoztál hasonlókkal.