Állati elmék

ROBERT MERLE: ÁLLATI ELMéK

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 429

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Színhely: az Egyesült Államok. Itt végez kísérleteket egy delfinpárral Sevilla professzor. Lelkes kutatócsoport segíti munkájában. A két delfin bámulatosan fogékony. Rendkívüli intelligenciájuk, szeretetreméltóságuk: szellemileg szinte teljesen egyenrangú társai az embereknek. Csakhamar már az angol nyelvre tanítja őket mesterük. A békés kutatók és a delfinek idilljét azonban megzavarja az amerikai titkosszolgálat embere. Ezeket a kedves, szelíd állatokat háborús célokra akarják felhasználni. Vajon sikerül-e?

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
izgalmas volt és gördülékenyen folyt a történet. Nem olyan volt mint az iskolai kötelezők amikbe 10 oldalas tájleírás van hanem folyamatos. Én is elgondolkodtam rajta hogy nem is gondolnánk arra hogy a delfineket hadászatban alkalmazzák pedig akár már most akár 10 év múlva valós lehet. Nekem nagyon tetszett a könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
egy nagyon fontos kutatást hajt végre és ez nekem tetszik. Viszont ennek teljesen titokban kell maradnia és senki nem tudhat róla. Pár munkatársa kilép és az egyik információt szivárogtat ki. Én nem lennék a helyében.
Annak ajánlom, aki...
szereti az állatokat és a kutatást. Akinek van ideje olvasni mert ez egy hosszú könyv. Fiúk és lányok számára egyaránt élvezhető. Viszont csak a 10 év felettiek értik meg.
Ne olvassa el, aki...
a vicces vagy romantikus könyveket szereti. Akinek nincs ideje az olvasásra. Aki a rövid könyveket szereti.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A történet egy laborban játszódik ahol delfineket figyelnek meg. Ezek az információk szigorúan titkosak. A megfigyelő csapatból 2 ember kilép. Ekkor információk szivárognak ki. Vajon mi lesz a végén? Sikerül megállítani az információ terjedését?