13-as körzet

RóNASZEGI MIKLóS: A GéZENGúZOK A BALATONNáL

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 234

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Itt van hát megint a három kedves gézengúz: Tercsi, Karcsi, Berci! És velük a teméntelen bonyodalom, izgalom és kacagás. Ezúttal a híres "magyar tenger"-hez, a Balatonhoz igyekeznek, hogy együtt töltsenek egy boldog hetet Berci nagymamájának kis meseházában. Csakhogy az ígéretes nyaralást már az első percekben megzavarják különböző események. Elvész egy horgászbot, egy kulcscsomó meg egy nagymama, ráadásul valaki titokzatos, fenyegető üzeneteket hagy hátra a szépséges Tihany különböző helyein. Amikor aztán leszáll az éjszaka, és telihold világítja meg a tájat… no de a többi maradjon ennek a fordulatos, izgalmas és nagyon mulatságos regénynek a titka. Akik annak idején nagy élvezettel olvasták a Gézengúzok meg az idegenforgalom c. történetet, most sem csalódnak majd. A gézengúzok újabb kalandjain jót lehet nevetni.

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a könyv elmesélte, milyen volt régen egy balatoni nyaralás! Emmi nagymamához utazott el Tercsi, Karcsi és Berci, akik sok kalandot éltek át. Sok izgalom volt a könyvben (a részeges Gyalog Bendegúz, Tercsi papája, aki titokban utazik utánuk, hogy Fekete kéz álnéven titkos feladatokat adjon – feleslegesen; vagy a vidám nagymama, akit a gyerekek meg akartak tréfálni, de végül a nagyi tréfálta meg őket.) A lényeg: annyi érdekes dolog van a könyvben, hogy tök jó olvasni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék Tercsi helyében, mert jó lehet a Gézengúzok Nagy Szövetségének tagja lenni. Karcsi helyében nem lennék, mert meghalt a papája, az anyukája idegszanatóriumban van, és ezen kívül én már belefáradtam volna a sok „marhaság” szó kiejtésébe. Berci helyében lennék, mert jó lehet egy ilyen nagymama. Szekeres apu helyében nem lennék, mert rossz lehet, hogy hiába fáradozik a lányáért, hogy ne legyen unalmas a nyaralásuk, ha Bende bácsi összeszedi előlük a „Fekete kéz” leve
Annak ajánlom, aki...
szereti a vidám, izgalmas nyári vakációról szóló könyveket. Annak, aki volt már nyáron a Balatonnál, és tudja, milyen jó így nyáron azt csinálni, amit akarsz! Aki szeretne sok érdekes dolgot megtudni Tihanyról, vagy aki már járt Tihanyban, és újra szeretné átélni a könyv alapján. Még annak is ajánlom, aki kedveli a hétköznapi történeteket. És persze aki kíváncsi arra, hogy ki is igazából Bende bácsi, az is mindenképp olvassa el, mert a végén meg fog lepődni a fordulat miatt.
Ne olvassa el, aki...
már olvasta a Gézengúzok történetei közül valamelyiket, és nem tetszett neki, vagy akinek nem tetszett például a Fantasztikus nagynéni könyv, mert ez hasonló jellegű. Az sem, aki nem szereti a Balatont, a gyerekekről szóló nyári vakációs, kalandos, vidám törtneteket, vagy csak olyan könyvet olvas, ami a varázslással, szerelemmel, háborúval kapcsolatos. Az se aki a horror könyveket szereti! De aki ennek ellenére is elolvassa, nem fog csalódni!