Éhezők viadala

RóNASZEGI MIKLóS: A RETTENETES KARTAL

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 413

Izgalmas kérdések tartják állandó feszültségben az olvasót, miközben élvezettel halad a pergõ cselekményű történelmi regényben: vajon ki az igazi király? Megtartja-e szavát Loránd, a szavatartó lovag? Hol rejtõzik a sokszor emlegetett Rettenetes Kartal? Megkerül-e a híres királyi ékszer, Szent István koronája?

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...nagyon szeretem a történelmet és ez egy történelmi regény. Izgalmas és fordulatos a cselekmény. A főhőst, Kartalt mindenki összetéveszti egy nem létező rabló lovaggal.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék főhős,mert Kartal nagy szegénységban él. Nem könnyű legyőzni az ellenfeleit és elfogadni, hogy mindig más uralkodik fölötte. Viszont szívesen kipróbálnám milyen lehet lovagnak lenni Károly Róbert korában.
Annak ajánlom, aki...
...aki szereti a magyar történelmet, azon belül is a középkort.Inkább fiúknak ajánlom a témája miatt. Annak is ajánlom, aki szereti a hosszú, sok szereplős regényeket.
Ne olvassa el, aki...
...nem szereti a történelmet és a csatajeleneteket. Annak sem ajánlom, aki nem szereti a hosszú regényeket. Annak sem fog tetszeni, aki kifejezetten a fantázialényeket (fantasy-ket) és a rejtélyes történeteket kedveli.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Károly R. kir. idejében játszódó igazi kalandos-kardozós-lovagos story. Kartal lovagot összekeverik egy nem létező rablólovaggal, ebből sok bonyi származik.Izgi kalandok sora után a végén minden rejtélyre fény derül + az eltűnt ékszer is megkerül.