13-as körzet

SARAH MLYNOWSKI: HáLóZSáK éS HóKUSZPóKUSZ

Kiadó: Móra>
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 248

„Igen, ez az! Végre valahára! Végre én is közéjük tartozom!” Hogy hová tartozik Rachel végre valahára? Óriási igazságtalanság a sorstól, hogy az ő varázsereje csak később ébredt föl, mint a húgáé, lesz mit behoznia… Sebaj, előttük a nyár, a hosszú táborozás, ahol a sportolás (brrr, úszás!), barátkozás és Raf visszahódítása (ha minden jól megy!) mellett a varázslás gyakorlására is alkalma nyílik. Persze nem könnyű a kezdőknek. Néha az új cuccok vagy az emeletes ágy megbűvölése nem pontosan úgy sikerül, ahogyan kéne. A futball-labda is szinte a semmiből pattan elő, a feldühödött méhekről nem is beszélve. És Miri sem mindig segít… meg aztán a sok helyes új lány között van egy undok is. Vajon győzi-e Rachel varázserővel?

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nekem, mint fiúnak, nem volt jó olvasni, sőt nem is értettem. "Mindenki a fedélzetre" - ezt a fejezetet kétszer is elolvastam, mert számomra érthetetlen. Viszont a csapat érdekében a maximálisat megtettem. Nem is tudom, hogy tudtam befejezni, már az első oldal után letettem volna. Kicsit büszke is vagyok magamra, mert megcsináltam. :-)
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék a könyv főhőse mert varázserőm lehetne, amit időnként használnék is. Szívesen kipróbálnám egy igazi New York-i lány életét, hogy ott milyen a kamaszok élete. Elvált illetve mostoha szülők gyermeke sem szeretnék lenni, kicsit ez is izgatja a fantáziámat. Mivel a húga előbb megkapta a varázserőt, én sem örülnék neki, nem lennék a helyében. A varázserőt nagyon is kipróbálnám.
Annak ajánlom, aki...
elmúlt 14 éves és persze lány, hisz a varázslatban, szereti a lányos dolgokat, mert ez a könyv erről szól. Azoknak is akik nem szívesen mennek táborba, de a könyv olvasása után talán megjön a kedvük. Ha nem hisznek a szerelemben, mint kiderül, még varázserő sem kell hozzá. Lányos tesóknak, viszont nagyon is, ha értik, hogy miről is szól ez a könyv. Fiúknak egyáltalán nem, még ha kíváncsiak is arra hogyan gondolkodnak a lányok.
Ne olvassa el, aki...
...egy igazán izgalmas kalandos történetre vágyik, mert ez sajnos nem az. Kicsit meseszerű a varázserő miatt. Fiúknak semmiképp sem ajánlom elolvasni. Olyan lányoknak, akik kicsit rosszak és gonoszak, mert talán tanulhatnak belőle. :-) Aki nem boszorkány, és aki el van kényeztetve.