Most akkor járunk?

SARAH MLYNOWSKI: TüKRöM, TüKRöM…

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 172

Egyszer volt, hol nem volt, valamikor régesrégen az öcsémmel normális gyerekek voltunk. A következő pillanatban egy tükör beszippantott, és átröpített bennünket Hófehérke mesevilágába. Megakadályoztuk, hogy Hófehérke beleharapjon a mérgezett almába. Hurrá! Vagy mégsem? Ha Hófehérke nem hal meg, akkor nem találkozik a királyfival, és oda lesz a boldogan éltek, míg meg nem haltak. Tehát egyenesbe kell hoznunk a mesét, és utána – ha szerencsénk van – haza tudunk menni.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Érdekes történet volt, ahol a hétköznap és a csoda is találkozott és nem volt annyira nehéz felfogni a történetet, hanem csak olvasni kellett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennek, mert megismerhetném Hófehérkét és a hét törpét és nagyon izgalmas lenne az ottani világban lenni, de kicsit veszélyes is lenne.
Annak ajánlom, aki...
Talán inkább lányoknak, mert a főhős lány és az ő szemében játszódik a történet, de fiúknak is, mert a főhősnek van egy öcsije és, aki szereti az olyan történeteket, ami egy mesébe visz el.
Ne olvassa el, aki...
Aki már nagyobbacska az ne olvassa el, mert a történet egy általános iskolás lányról szól és, aki nem szereti a Hófehérkét és a hét törpét.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A könyv elején egy lányt ismerhetünk meg, akinek nem tetszik az ottani gyerekek szokásai és most költözött a környékre,akit az öccse egy lila, sziszegő tükörbe visz el és a Hófehérke meséjébe jutnak el. Ott az öccse beleszól, mikor Elvetemült Evelyn éppen a mérgezett almát akarja odaadni Hófehérnek, így a király nem talál rá és nem éleszti fel és ezt akarják rendbe hozni, de a végén a király börtönbe kerül és nekik kell kiszabadítani, ami sikerül és kiderült, hogy Hófehéré a kastély is.