Röhög az egész osztály

SHANNON HALE: AUSTENLAND

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 235

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában. Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna. Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját? A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Könnyen bele lehet élni magunkat a történetbe, és ezzel együtt Jane Austen romantikus világába is.A történet nem túl bonyolult ,de nagyon vicces.A könyv visz magával, nem lehet letenni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék a főhősnő mert szívesen eltöltenék én is 3 hetet egy gyönyörű villában, mely korhűen, 19. századi bútorokkal van berendezve, hosszú, empire stílusú ruhákat hordva vonzó és udvarias férfiak körében.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki szereti beleélni magát szerepekbe és szeretne visszatérni az 1700-1800-as évekbe. Az is élvezni fogja a regényt aki szereti a romantikus filmeket és/vagy könyveket, illetve aki szereti Jane Austen regényeit.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a romantikus stílusú műveket, illetve akit nem köt le a 19.századi emberek élete.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A történet Jane-ről szól aki ellátogat Austenland-be, ahol átélheti a 19.századi életet,és a szerelem is rátalál majdnem Mr.Darcy képében.