13-as körzet

SIR ARTHUR CONAN DOYLE: A SáTáN KUTYáJA

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 218

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A detektívregény-irodalom klasszikusának, az 1929-ben elhunyt Sir Arthur Conan Doyle-nak legsikerültebb regényét tartja kezében az olvasó. Főhőse, a legendás hírű, nagyszerű detektív, az immár fogalommá lett Sherlock Holmes ebben a regényben „földöntúli” erőkkel veszi fel a harcot. Legalábbis ezt tartják mindazok, akik hisznek a Baskerville családra nehezedő átokban és a devonshire-i lápvidéken pusztító szörnyeteg létezésében. Sherlock Holmes és barátja, Watson doktor azonban nem hisz az efféle babonás elképzelésekben. Bűntényre gyanakszanak, és nem ok nélkül.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nincsenek a regényben hosszú leírások amik miatt unalmas lenne a könyv. Vannak benne pontok ahol az izgalom a tetőfokára hág, és az ember szíve majd' kiesik a helyéről. Nekem az volt benne szimpatikus, hogy a szokásos Sherlock Holmes-os nyomozáson kívül volt benne barátság, szerelem is. Néha olyan izgalmas volt, hogy nem bírtam nyugodtan ülni hanem fel-fel ugráltam.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék a főhős helyébe mert iszonyatosan sok vagyont örököl, van személyzete és akaratán kívül senki nem zavarja. De azért nem lennék a helyébe mert egy szörnyű legenda üldözi és mint kiderült majdnem utol is érte. A közvetlen közelébe nem lakik senki és a legközelebbi ház 4-5 km-re van. Tehát úgy összességében nem lennék a helyébe.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az izgalmas regényeket. Aki nem tudja lerakni a könyvet ha izgalmas (az egy másik könyvet is vegyen ki ezzel együtt mert 1-2 nap alatt kiolvassa). Aki szereti az olyan könyveket ahol ötvöződik a varázslat és a realitás. Akinek bejön, hogy egy ilyen könyv nem csak az erőszakról és a nyomozásról szó hanem mellékszálak (szerelmek, barátságok stb.) is vannak benne. Szinte bármilyen korosztály élvezni tudja legyen fiú vagy lány, 6 vagy 15 éves.
Ne olvassa el, aki...
Aki a nyomozós könyveket csak szárazon mellékszálak nélkül szereti. Aki csak a több héten át tartó hosszú könyveket szereti. Aki csak a romantikus vagy erőszakos könyveket szereti. Aki undorodik a haláltól. Az se olvassa el, aki nem szereti a körömrágós izgalmakat és Scherlok Holmes sosem volt a kedvenc detektívje.