Pop, csajok, satöbbi

STEPHENIE MEYER: A BUROK

Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 519

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók magukkal hozták a rák ellenszerét, megszüntették a háborúkat, a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket és kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Tud a mindent elsöprő érzelmekről és a mindennél erősebb emlékekről. Egyvalamire azonban nem készült fel. Arra, hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie nem hajlandó feladni, nem hajlandó eltűnni. Ő egy kőkemény lány, aki a végsőkig küzdeni fog a testébe betolakodó idegen létforma ellen. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
A története szokatlan, tele van váratlan fordulatokkal és izgalmas részekkel. Érdekes elképzelni azt a világot amiben a könyv játszódik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert nem tudnék úgy élni (akár kevés ideig is), hogy egy másik lélek is van a testemben. És abban a világban sem élnék, hiszen azoknak az embereknek akiknem még megvan a személyisége menekülnie kell.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az izgalmas könyveket, fordulatokat, illetve aki szereti elképzelni a könyvben játszódó világot, mivel a könyv szépen leírja azt. Akit érdekelnek a futurisztikus történetek. Ezt a könyvet szerintem mindenki, nemtől függetlenül élvezni fogja.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti az kissé erőszakos és hosszú könyveket, illetve a sci-fi -ket.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A Földre idegen lények érkeznek,és emberekbe költözve átveszik fölöttük testük irányítását.Melanieba Vándor költözik,de a lány lelke fölött nem képes uralkodni.