Alkonyat

STEPHENIE MEYER: TWILIGHT – ALKONYAT

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 435

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…

A könyv már foglalt!

Wings of fire / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a szerző érdekesen írta le a történetet.Könnyen bele tudtam képzelni magamat a cselekménybe, mintha én is ott lennék. Az író a regények között könnyen átvitte a történet írását,és aki nem olvasta el az első részét vagy esetleg nem emlékezne, hogy mi történt, azt mindig valahogyan feleleveníti.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
azért lennék, mert Bella megtalálja az igaz szerelmet és sok barátot szerzett. S ha esetleg tényleg léteznének ilyen lények, amiket leírt, akkor biztos izgalmas lehet "Bellának lenni". Nem lennék, mert ennyi szenvedést és visszautasítást nem hiszem, hogy el tudnék viselni.
Annak ajánlom, aki...
szereti a földön kívüli dolgokat, a romantikát. Minden korosztálynak ajánlom figyelmébe,bár inkább a tinédzserek azok, akiknek biztos tetszeni fog. De bizton állítom, hogy mindenki megtalálná a maga ízlésének való jelenet részt. Aki látta már a filmet, az se rettenjen vissza attól, hogy nem fog tetszeni neki a könyv, mert én láttam a filmet és a könyv tényleg ezerszer jobb, azért is, mert itt te formálhatod meg a karaktereket.
Ne olvassa el, aki...
retteg a földön kívüli lényektől és túlságosan bele tudja élni magát a főszereplő szerepébe. Az se olvassa el, aki nem nagyon tudja megkülönböztetni nagyon az itteni világot és az ottanit, mert ez pont olyan könyv, amin elgondolkozol, hogy vajon most akkor ezek a lények tényleg nem léteznek vagy csak annyira jól titkolják, mint ahogy az le van írva. De amúgy mindenkinek melegen ajánlom.