Éhezők viadala

SUZANNE COLLINS: AZ éHEZőK VIADALA

Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 390

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal – számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egy letehetetlen könyv, izgalmas történettel. A szereplők helyzetét jól át lehet érezni, együtt sírsz,örülsz,rettegsz velük.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék mert én nem lettem volna képes kijutni egy olyan arénából ahol 23 gyerek ,,vadászik" rád, nem tudtam volna kibírni ahogy meghal mellettem a barátom és nem tudtam volna elbúcsúzni a családomtól úgy, hogy lehet hogy nem látom őket többé.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a nagyon izgalmas könyveket és szeret gondolkodni a történeten. Aki szereti elképzelni a helyszínt, a szereplőket és aki nem riad vissza a néha véres részektől az élvezni fogja.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti az erőszakos könyveket.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok