Semmi

SZABó TIBOR BENJáMIN: AZ ELSő KüLDETéS (EPIC 1.)

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 141

Egy iskola, ami lehet, hogy a ti házatok mellett van. Hat barát, akik közül az egyik akár te is lehetnél. Vagányak, lázadók és tehetségesek. Mind a hatan másban. Mi lehet bennük a közös? Sádi, János, Röfi, Márkó, Zuzu és Alma Peti, vagyis a B Team nevű tanulócsoport tagjai délutánonként a Különleges Tehetségek Ernest Rutherford Intézetébe (RUDI) járnak, de egyáltalán nem érzik magukat különlegesnek. Az első küldetés során jó, hogy van, aki minden kódot és tűzfalat fel tud törni, az összes hightech kütyüt ismeri, hasznos egy igazi manipulátor, néha nem rosszak a családi kapcsolatok, de az sem mellékes, hogy egy aikido bajnok is akad a csapatban. És még az is lehet, hogy a történelmi tudás is jó valamire… A Budapesten játszódó regény főhősei mintha egy mai kalandregénybe csöppentek volna, és nagy erőkkel próbálnak rájönni, hogy mi a saját szerepük: műkincstolvajlásra akarják őket használni, vagy tényleg csak különleges vezetőket igyekeznek képezni belőlük. Közben egyre többet tanulnak, főleg a barátságról, felelősségből és az életről.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez a könyv nem 200-300 évvel ezelőtt játszódik hanem napjainkban. Velünk egyidős szereplők játsszák a mai dolgokkal (pl.: facebook, Iphone stb.). Nem teljesen szokványos esetek és ez érdekesebbé teszi a könyvet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Itt igazából több főhős van nem csak egy de ha választani kellene szerintem leginkább Alma Peti leginkább a főhős. Azért lennék a helyébe mert tudata alatti megérzései vannak. Viszont azért nem lennék a helyébe mert autista. Az apja egy befolyásos miniszter ez nem tudom hogy jó vagy rossz tulajdonság-e.
Annak ajánlom, aki...
nem riad vissza a hosszabb könyvektől és szereti a mai könyveket. Elég izgalmas és néha vicces is. Aki elmúlt 11-12 éves az érti meg az egyes részeket benne.
Ne olvassa el, aki...
a rövid könyveket szereti.Vagy aki könnyen szívinfarktust kap. Nem különösebben tragikus, varázslatos, erőszakos történet de a szerelem se gyakran bukkan fel benne. Szóval aki az ilyen könyveket szereti az ne olvassa el.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: 6 diák egy különleges iskolába kerül. Nem tudják mi alapján kerültek ide és hogy mit terveznek velük. Műkincsrablók vagy politikusok lesznek? Gyanakvóak és a végén majdnem ez lesz a vesztük...