Micsoda társaság

SZéCSI NOéMI: MANDRAGóRA UTCA 7.

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 288

Furcsa egy ház ez a Mandragóra utca 7. Ida és Tamara számtalanszor nekivágtak már, hogy feltérképezzék a titokzatos épületet, bizonyos dolgokat mégsem sikerült kideríteniük. Például laknak-e a földszint 1.-ben? Mit akar az a gyanús egyén, aki Ida anyukája körül ólálkodik? Csak nem varázsolták el azt a szegény anyukát? Mi zajlik a pincében? Kié az az öntudatos kóbor kutya, aki többnyire a házmesternő ablaka alatt szaglászik? És vajon a házmesternő tényleg seprűnyélen közlekedik? A két barátnő módszeres kutatómunkába kezd. Nemcsak napközben, iskola után nyomoznak, hanem a szép kis halálfejmintás paplanhuzat alatt álmaikban is a rejtély kulcsát keresik. Induljunk ki abból, hogy boszorkányok márpedig nincsenek. És lidércek, tündérek meg vámpírok sincsenek! Vagy vannak?

A könyv már foglalt!

Olvasókukacok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Úgy éreztem, mintha újra kicsi lennék...A könyv olvasásakor tényleg hittem a boszorkányokban, sőt rá ismertem az egyik szomszédunkban is egy boszira. Érdekes volt a könyv, jók voltak a karakterek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert szeretem a kalandokat. Szeretek utána járni a dolgoknak, és ijesztő pincékbe járkálni. Nekem is van sok jó barátom, tehát lennék főhős,mert nagyon jó ha van egy jó barátod.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a boszorkányokat, lidérceket és a vámpírokat. Aki szereti a kalandokat. Aki szeret gyerekkönyveket olvasni. És annak aki szereti az izgalmakat.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a mesebeli lényeket, és aki hülyeségnek tartja ezeket. Aki szereti a romantikus könyveket. Aki nem szereti a kitalált szereplőket.

Olvasókukacok / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy ház tele titkokkal és rejtélyekkel...Két lány (Ida és Tamara) megfejti ezeket a titkokat és összebarátkozik különleges lényekkel (boszorkányok, lidércek stb...). Megmentik Ida anyukáját egy lúdlábú lidérctől és leleplezik a házmesternő titkát.