13-as körzet

TATAY SáNDOR: BUJDOSáSUNK TöRTéNETE

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 284

Egy éven át tartó bujdosásról szól ez a szép és lenyűgözően izgalmas könyv. A második világháború utolsó időszakában két fiú megszökik a nyugatra hajtott fiatalok közül, s a Badacsony sziklái és szőlei közt bujdokolva, Robinson-életet élve várja ki a megpróbáltatások végét. A haza, az otthon szeretetére és a munka megbecsülésére tanít ez a regény; lapjain kirajzolódnak az északi Balaton-part legszebb tájai, s megelevenednek a nagy világégés elmúltára váró Magyarország történelmének döntő napjai

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...egy izgalmas élményteli kalandba csöppentem bele a könyvön keresztül. A könyv egyaránt tartalmazza mind azt a kalandot és izgalmat amit én szeretek, ezért magától értetődik, hogy ezt a könyvet egy élmény volt elolvasni! A fiúk, Áron és Miklós bátorsága és merészsége lenyűgözött, még akkor is, ha ez "csak" egy könyv. Szépen bemutatta a szőlőtermesztés minden csínját-bínját. Ezért ez a könyv megkapta a(z) "Az én egyik kedvenc könyvem!" díját!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
>Ezért lennék főhős: mert én nagyon szeretem a kalandot és egyszer ki is próbálnám a szőlőtermesztést. A fiúk bátorságából is szívesen kérnék kölcsön :). >Ezért nem lennék főhős: mert nem igazán szeretnék távol kerülni a családomtól. A II. világháborúba sem szívesen csöppennék bele. Bujdosni meg aztán már én azért sem mennék el!
Annak ajánlom, aki...
...nagyon szereti a kalandot és az izgalmas túrákat (na és persze a szőlőt :)). Aki szívesen kísérné végig két gyerek bujdosását és a vele járó veszélyeket. Aki ismeri a II. világháború magyar történetét, az is végiggondolhatja, hogy míg a csatatéren harcolnak, addig itt hogy zajlik az élet. Aki szereti Tatay Sándor könyveit, az örüljön, mert ezt is Ő írta! Jó olvasást!
Ne olvassa el, aki...
...nem szereti a háborút és a bujdosást. Aki nem szereti Tatay Sándor könyveit, annak se ajánlom, mert ezt (is) ő írta. Aki szereti a varázslatos történetet, az se álljon meg itt olvasni. A szőlő is finom, de van, aki hallani sem akar róla. Itt a könyv második részének sok fejezetében hallani fog... Ne olvassa el!