Első bevetés

TORMOD HAUGEN: ZEPPELIN

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 140

Nina és szülei, Martin és Éva, amint belépnek szeretett nyaralójukba, észreveszik: valaki járt ott. Aztán a környékbeliektől is kezdenek eltünedezni kisebb értékek. A felnőttek egyre nyugtalanabbak. Nina is az, de másként, más miatt. Ő rábukkan a tettesre. A nála valamivel idősebb fiú a kertjükben, egy terebélyes fa ágai között rendezkedett be. Honnan jött? Miért bujkál? Mi elől menekül? És hová tart? Krimi-szerű feszültség vonul végig ezen a különös hangulatú könyvön, miközben a kérdésekre nagyon is hétköznapi válaszok adhatók. A könyv norvég szerzője a gyerekkönyv írók Nobel-díjaként számontartott Andersen-díj egyik kitüntetettje.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Tetszett a könyv különös hangulata.Izgalmas volt,de mindennapi jelenetet is tartalmazott.A családról és a gyerekekről szól,így szerintem mindenkinek tetszeni fog.Rövid,nagybetűs és könnyű elolvasni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
A szülei veszekednek néha és oda se figyelnek rá.Sokat van egyedül,és ha elszökik megbüntetik.Új barátja viszont jól kijön vele,de mivel ő titokban lakott a házukban,nem mondhatta el szüleinek,nehogy azok elüldözzék.Nagyon nehéz titkok közt élnie,szegénynek bűntudata is van miatta,de amikor elmondja szüleinek,azok el sem hiszik,úgy belebolondulnak a "férfitolvaj" keresésébe.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az izgalmas történeteket.a könyv elején furcsa a hangulat,szóval aki szereti a különös hangulatú könyveket,annak tetszeni fog.fiú és lány egyaránt olvashatja.kicsit nyomasztó a történet,úgyhogy 10 éven felülieknek ajánlom.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti az izgalmakat.aki fél a gonosz emberektől,utálja a kisebb veszekedéseket.a félelmetes és különös hangulat miatt csak azok olvassák el,akik már felkészültek erre.Ne olvassa el,aki a családról szóló történetet nem szereti.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Nina és szülei nyaralni mennek a nyaraló házukba, de észreveszik,hogy valaki járt ott.Lányuk rájön a tettes fiúra akivel összebarátkozik.A szülők csak magukra gondolnak,néha el is feledkeznek Nináról, aki többször is kiszökik a házból.Végül az egész falu retteg a"tolvajtól".A tettes , családi gondoktól elmenekült fiú Nina segítségével kimászik a bajból és hazamegy családja kérésére.