Totál titkos naplóm

VANNA CERCENá: TüKöRNAPLó

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 121

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Carlotta és Caterina. Mindkét lány tizenkét éves, olasz, és naplót ír. Carlotta zűrös családjáról, a hegyekben töltött vakációról, s barátnőjével váltott SMS-eiről. Caterina a sorsát megváltoztató hajóútról, a New York-i kikötőről s az emigránsok keserű életéről. Caterina és Carlotta. Száz év választja el őket egymástól, s mégis sok közös van bennük, ha soraikat egyrnás mellett olvassuk. Mintha beszélgetnének. Carlotta megtalálja Caterina naplóját, amelyből megtanulja értékelni az élet legapróbb örömeit, Caterina naplója pedig Carlotta segítségével jut végre unokahúga kezébe. Carlotta és Caterina. Tükörképei egymásnak, gyermeksorsok egy évszázad tükrében.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Különleges hogy egy hétköznapi lány össze tudja hasonlítani életét egy 100 évvel ezelőtt élő lányéval a napló segítégével.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős mert különleges élmény lehet megtalálni és olvasni egy ilyen régi naplót.
Annak ajánlom, aki...
Szeret a barátságok szövődéséről és a két nézetből való megkülöböztetésről olvasni.
Ne olvassa el, aki...
Szerintem ezt a könyvet inkább lányok olvassák, mert ők jobban át tudják érezni a főhős szerepét.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Két Lányról szól a könyv, Carlotta és Caterina, 12 évesek de száz év van köztük. Mind a ketten naplót írnak és még sok közös van bennük. Carlotta az anyukájával elment a hegyekbe vakációra,de nincs ott vele a barátnője és nem is tetszik neki ez a hely, ám mikor barátokra lel és megtalálja Caterina naplóát a kedve is jó lesz. Caterinát hajóra ültetik New York felé, de ő is boldogtalan, és az ő keserű életéről is ír a naplóba. Ha a naplókat egymás mellett olvassuk, mintha beszélgetnének egymással.