Most akkor járunk?

VARRó DáNIEL: SZíVDESSZERT

Kiadó: Magvető
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 92

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Ha nő lennék, azt szeretném, ha Varró Dani szerelmes lenne belém :-) Legalábbis a versei alapján. Távolról, ismeretlenül is. Rímesen, kedvesen, dadogósan túlbeszélősen, cseten, esemesben. Fontosnak érezném magam. Varró Dani kötete azt a kis csodát képes nyújtani, hogy az olvasó ezeket a szerelmetes verseket olvasva egyszerre érezheti magát felnőttnek és gondtalan kamasznak. Szeretsz, szeretlek, mily’ reménytelen, írja Nemes Nagy Ágnes megdöbbentő soraiban. Varró Dani meg mintha hozzá tenné: ebben a reménytelenségben van ám valami játékosság is! És tényleg. A kötet versei bizonyítják. Az meg szinte mellékes is, olyan természetes, hogy bámulatra méltó formai bravúrral és biztonsággal megírt versek ezek, régóta nem látott, gondtalan játékkal megkomponált képversek és szimpatikus önkényességgel megbontott sorok és szabályok. A szíved az enyémmel nem kompatibilis, írja Varró Dani. Igen, ez az egy, amin még a kivételes tehetséggel megírt versek sem segítenek.

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Az író, rímekben és a "mai fiatalok" nyelvén ír rövid vagy hosszú verseket. Vannak benne nevettető részek. A szerelem bonyodalmait és boldogságait viccesen fogalmazza meg. Néhány vers formázva van ez is izgalmassá teszi az olvasást.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert melyik lány ne akarná hogy valaki ennyire szeresse és ilyen kedves verseket írjon neki egy fiú. Jó érzés ha valaki így odafigyel rád. Bár vannak nehézségek a szerelmükben de Dani nem tudná a világért se elfelejteni hisz szívből szereti.
Annak ajánlom, aki...
Szeret rímes, vicces, 21.századi verseket olvasni, és szereti a szerelemről és féltékenységről szóló, könnyen olvasható rövidke könyveket.
Ne olvassa el, aki...
Nem szeret belemenni az apró részletekbe. Nem szeret egy kamaszkori vicces párkapcsolatról olvasni. Aki csak a hosszabb konyveket,a nagy akcióval teli kalandos történeteket kedveli.

Betűaratók / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Varró Dániel szerelmes egy lányba, mind ketten kamaszok és járnak, vagy nem is tudom minek nevezhető a kapcsolatuk, de szinte úgy civakodnak mint a házasok. Nagyon kedves, játékos hangvételű verseket ír kedveséhez a szerelmük bonyodalmairól, viszontagságairól és csodás, vicces vagy épp egészen személyes eseményeiről. Elmondása szerint a lánynak csodaszép a szeme. Ám a szerelmesek valahogy mégsem illenek össze de mégis mindég egymásra találnak, a fiú úgy szereti, hogy soha nem tudná elengedni őt.