Régimódi történet

ANNE TYLER: EGY SPULNI KÉK CÉRNA

"Anne Tyler legújabb, immár huszadik regénye négy generációt felölelő családtörténet, egy átlagos amerikai családé, melyet éppen a hétköznapisága teszi különlegessé. Gyerekek születnek és felnőnek, átlagos és különc gyerekek, vérszerintiek és örökbefogadottak. Életek kezdődnek és teljesednek ki, vagy érnek hirtelen tragikus véget. Minden látszólag állandó, ugyanakkor folytonos változásban van. Még a ház is, amely akár egy élő szereplő, jelen van mind a négy generáció életében, együtt lélegzik a családtagokkal, hat a sorsukra. Akárcsak egy olyan egyszerű kis tárgy, mint egy spulni kék cérna… Anne Tyler, a kortárs amerikai irodalom élő klasszikusa ezúttal is remek tollforgatónak bizonyult. Egyszerre megható és mulatságos regényét átszövik az élet apró-cseprő történései, kisebb és nagyobb tragédiái. A történet egy századnyi amerikai valóságot ölel fel: a nagy amerikai álom valóra válását, döcögös megélését és darabokra hullását."

A könyv már foglalt!

Mert Olvasni Jó - MOJ / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
szeretek olvasni, és mindig kíváncsi vagyok a történetekre.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék főhős, mert egy széteső családról szólt, és azért is, mert a családtagok az első generációtól kezdve nem voltak őszinték egymáshoz és másokhoz se.
Annak ajánlom, aki...
szereti azokat a regényeket, ahol inkább hangulatokat vázolnak fel, illetve annak, aki nem az izgalmat keresi. Annak, aki számára nem feltétlenül fontos, hogy azonosulni tudjon a szereplőkkel, csak szívesen végigkövet sorsokat.
Ne olvassa/nézze, aki...
Izgalomra vágyik, mély érzelmekre, magával ragadó cselekményre.